Sağlık örgütleri SES gözaltılarını protesto etti

Sağlık örgütleri, SES üye ve yöneticilerinin gözaltına alınmasını protesto etti, iktidarın sağlık muhalefetini susturarak, gizlediği vaka ve ölüm sayıları ile salgını yönetmeye çalıştığını belirtti.

Sağlık meslek örgütleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Selma Atabay ile 8 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. SES Ankara Şubesi binasında yapılan toplantıda, "Sağlık emek ve meslek örgütleri ile değil pandemi ile mücadele edin gözaltılar serbest bırakılsın” yazılı pankart asıldı.

SES Ankara Şube Eşbaşkanı Kubilay Yalçınkaya, salgının yönetilmez halini eleştirdikleri dönemde AKP-MHP iktidarı tarafından yoğun baskı altında kaldıklarını ve hedef gösterildiklerini söyledi.

Ekonomik ve özlük haklarına yönelik taleplerinin de hedef alındığını söyleyen Yalçınkaya, "Eylemlerimiz provoke edildi, sağlık politikalarına ve pandemi yönetimine yönelik açıklamalarımıza karşı yandaş basın kalemşorları 'iktidar tarafından müdahale edilmezse, hakkımızı helal etmiyoruz' açıklaması yaptılar, salgın yönetimine karşı önerilerimiz ve toplumu bilgilendirme görevimiz iktidar ve çevresi tarafından eleştirildi" dedi.

İktidarın salgın sürecini kötü yönettiğini vurgulayan Yalçınkaya, iktidarın sağlık muhalefetini susturarak gizlediği vaka ve ölüm sayıları ile salgını yönetmeye çalıştığını ifade etti.

Yalçınkaya, "Süreç içinde pandemiyi yönetmek yerine, algıyı yönetmeyi tercih edenler, maalesef yarattıkları algı her sarsıldığında biz sağlık emek ve meslek örgütlerine daha da saldırganca tavır aldı. Son olarak SES’e yönelik gözaltılar bunun sonucunda gerçekleşmiştir" diye belirtti.

Ankara Tabip Odası (ATO) Başkanı Ali Karakoç ise şöyle dedi: “Ülkenin içinde bulunduğu, organize suç örgütü liderlerinin, siyasilerin, güvenlik bürokratlarının bu ülkeye yaşattıklarını biliyoruz. Savcı ve mahkemeler bunlarla ilgili bir şey yapmazken halkın sağlığı için mücadele eden insanları gözaltına alıyorlar. Önceden de olduğu gibi biz mücadelemize devam edeceğiz."