Saldırılara rağmen Taksim Meydanı'ndalar

AKP/MHP iktidarının yasağı ve saldırılarına rağmen işçi ve emekçiler, Taksim Meydanı'na ulaştı.

Yasağa rağmen dört bir koldan Taksim Meydanı'na yürüyerek 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlere saldıran polis yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Mecidiyeköy'den gruplar tüm saldırı ve engellemelere rağmen Taksim Meydanı'na vardı. Defalarca kez yapılan saldırıya rağmen Taksim Meydanı'nın Elmadağ girişinde bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) üyelerine polis saldırdı. Halk evlerinin balkon ve camından ses çıkararak polisin saldırısına tepki gösterdi.
Elmadağ'da bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde tekrar bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri ve Halkevleri, 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim Meydanı'na doğru yürüdü. "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan" sloganları eşliğinde yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Burada yaşanan arbedenin ardından kitle sloganlar ile polisin saldırısı protesto etti. Polis ise biber gazı ile kitleye saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 GÖZALTI ARACINDA İŞKENCE

Harbiye'de de bir araya gelen bir grup BMG'li Taksim'e doğru yürüdü. Önleri polis tarafından kesilen yaklaşık 35 kişi şiddet uygulanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların aracın içinde de darp edilmesi dikkat çekerken, kitle ise "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganlarını atmaya devam etti. Saldırının ardından BMG'liler bu kez Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bir kez daha bir araya geldi. "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganlar ile bir kez daha Taksim'e doğru yürüdüler. Biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale etti. Eylemciler, darp edilirken bile slogan atmaya devam etti. Bu sırada polisin slogan atılmasını engellemek için eylemcilerin boğazını sıktı. Eylemcilerin "nefes alamıyorum" çığlıklarına rağmen polisin saldırısı devam etti.
Polis çemberine alınan kadınlar ise bir süre "Jin jiyan azadi" sloganları atarak, saldırıya tepki gösterdi. Daha sonra polis kadınlara şiddet uygulayarak gözaltına aldı.
Taksim'de bulunan Asmalı Mescit Mahallesi'nin ara sokaklarında bir araya gelen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri, İstiklal Caddesi'ne çıktı. Bir süre burada yürüyen kitleye polis saldırdı. Müdahale sırasında polisin yere yatırarak kafasına bastığı bir genç "nefes alamıyorum" diye haykırdı.  
Barbaros Bulvarı'ndan Taksim'e yürüyen Kaldıraç okurlarına da polis saldırdı; 30 Kaldıraç okuru gözaltına alındı.
Tüm saldırı, barikat ve gözaltılara rağmen kitle Taksim Meydanı'na ulaştı.