Sandıklara sahip çıkılırsa AKP kaybedecek!

 AKP'nin kaybetmeye en yakın olduğu bu dönemde, sandıkların korunması da önemini artırıyor. Siyasetçiler, seçmenleri son ana kadar oylara, sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.

Türkiye ile Kuzey Kürdistan'da yarın, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için sandık başına gidilecek. Kimse, AKP-MHP rejiminin hileye, oy hırsızlığına başvuracağından şüphe duymuyor! Önlemlerini alan muhalefet, AKP-Erdoğan'ın kaybetmeye en yakın olduğu bu dönemde daha azimli bir şekilde sandıklara sahip çıkılmasını önemsiyor. Oyların birbirine yakın seyretmesi de hileye kesinlikle izin verilmemesini gerektiriyor. Hatta oylara sahip çıkılması halinde iktidarın çoktan kaybettiği de belirtiliyor.

Sandıklara sahip çıkmak için seçmenlere, görevlilere çağrılar yapılmaya da devam ediliyor.

TÜRK: HASSAS VE TİTİZ OLMALIYIZ

Gasp edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin Eş Başkanı, Kürt Siyasetçi Ahmet Türk, sandık ve seçim güvenliğine dair şu mesajı verdi:

"Oyları korumak yetmiyor. Sandıklara sahip çıkmak gerekiyor. Gerçekten hilelere meydan vermeyeceksiniz. Atadıkları sandık başkanları oldukça iktidardan yana olan kişilerdir. Sandıklar konusunda hassasiyet ve titizlik göstermek zorundayız. Sonuna kadar sandık başında bulunup, seçim kurularında sayım bitene kadar sonuçları takip etmek gerekiyor. Tutanaklara dikkat etmek gerekiyor. Sonuna kadar sahip çıkılmazsa her farklı yöntemlere başvuracaklarını düşünüyorum."

ÖZDEMİR: HDP'NİN OYLARINA SAHİP ÇIKMAK, ÖZGÜRLÜĞÜ SAĞLAMAKTIR

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir de, halka sandıkların sahiplenmesi yönüne çağrıda bulundu. Özdemir, "Bu süreç halkların özgürlüklerinin sağlanması ve demokrasinin sağlanmasıdır. Bu sürecin tek umudu HDP’dir. Bu nedenle HDP’nin oylarına sahip çıkmak, halkların özgürlüğünün umududur” diye belirtti.

İSTANBUL ADAYLARI: SON DAKİKAYA KADAR!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçimlere bir gün kala çalışmalarına devam ediyor. Partinin İstanbul milletvekili adayları, seçmenlerine son kez çağrı yaptı.

Adaylardan Musa Piroğlu, Mustafa Avcı, Züleyha Gülüm, Ali Kenanoğlu, Dilşat Canbaz, şunları ifade etti: "Başta seçmenimiz olmak üzere, HDP'ye umut bağlayan bütün toplumsal kesimlerin seçim günü hiçbir gerekçeyi öne sürmeden sandığın başına gitmesi gerekir. Oylar kullanıldıktan sonra sandık alanının terk edilmemesi de çok önemlidir. 24 Haziran gecesi her çeşit hileye karşı uyanık olunmalı. Tüm ezilen halklarımızı oyunu kullanmaya ve sandıkları son dakikaya kadar sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sandık kurulu üyelerimiz, müşahitlerimiz, okul sorumlularımız başta olmak üzere, sadece HDP'den değil; bütün muhalefet partileri sandıklara sahip çıkmalı."

İSTANBUL'DA YÜZLERCE KADIN GÖREVLENDİRİLDİ

HDP Mersin İl Seçim Komisyonu Üyesi Meral Vuranok, merkez dahil 13 ilçede 3859 sandık kurulacağını söyledi.

Vuranok, 24 Haziran'da verilen her bir oya sahip çıkacaklarını belirterek, halka evlerinde değil sandıkların başında olması çağrısında bulundu.

HDP’nin İstanbul’daki seçim çalışmalarının yükünü de kadınların omuzladığını söyleyen HDP İl Eş Başkanı Esengül Demir, sandık güvenliği için yüzlerce kadının görevlendirildiğini belirtti. Demir, "Bu seçim hayati öneme sahip. Özellikle kadınlar açısından bu böyle. Kadınları yok sayan politikaları göndermenin tam zamanı. Tüm kadınlara oy kullanmaya ve sandıklara sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

HAKKARİLİ KÖYLÜLER: HİLE OLACAK; ÖNÜNE GEÇMELİYİZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde taşınacak olan 32 sandık için konuşan köylüler, halkın kendi iradesine sahip çıkacağını dile getirerek, seçim sonuçlanıncaya kadar sandığı terk etmeme çağrısında bulundu. Köylüler, bir yerde taşınacak oy varsa, orada hilenin de olduğunu, bundan kaynaklı hilenin önüne geçmek için taşınan oylara sahip çıkacaklarını dile getirdi.