Savunma pozisyonundaki çetelere YPG güçlerinden eylem

Savunma pozisyonundaki çetelere YPG güçlerinden eylem

YPG güçleri, Kobanê’nin güneydoğu cephesinde konumlanan DAİŞ çetelerine yönelik bir eylem düzenledi. Eylem sonucunda dört çete öldürüldü. Yine Kobanê’nin batısındaki Koralî köyü çevresinde konumlanan çetelere yönelik de bir eylem gerçekleştirildi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 91’inci gününe girdiğine dikkat çekti. YPG güçlerinin tüm cephelerde savunma pozisyonunda bulunan çeteler yönelik eylem ve saldırılarının devam ettiğini kaydeden YPG Basın Merkezi şunları belirtti:

“Dün gece güney cephesinde çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalardaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir. Güçlerimiz, bu alanda çetelere ait 2 adet kalaşnikof, 3 adet raxt, 1 gece dürbünü, 2 adet gündüz dürbünü ve 2 adet telsiz cihaza el koymuştur.

Güçlerimiz, güneydoğu cephesindeki Kültür-Sanat merkezi çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemde tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Kobanê'nin batısında bulunan Koralî köyü çevresinde konumlanan çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 1 motosiklet imha edilmiş, 2 çete üyesi de öldürülmüştür.”