Serxwebûn gazetesinin Şubat sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin Şubat sayısı “Komploya Karşı Direniş, Milyonlar Alanlarda’ manşetiyle çıktı.

Serxwebûn gazetesinin 506. sayısı çıktı. Gazetenin bu sayısında 15 Şubat Komplosu’unun 26’ıncı yılında "Önder Apo'ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm" şiarıyla başlatılan hamle, Şubat ayı boyunca gerçekleştirilen eylem ve etkinlikler, Köln’deki final mitingi ve özgürlük yürüyüşlerine yer verildi.

Gazetede ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Asrın Komplosunun İç Yüzü Nasıl Anlaşılmalı” ve “Hiçbir Şey Yapılamaz Denilen Yerde Varlık Ve Özgürlük Savaşını Sürdürüyorum” başlıklı yazıları yayınlandı.

ASRIN KOMPLOSU

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, “Asrın Komplosunun İç Yüzü Nasıl Anlaşılmalı?” başlıklı yazısında; “15 Şubat Komplosu genelde Doğu-Batı çatışma çizgisi üzerinde gerçekleştiği görülmektedir. Beni Anadolu'nun, Türkiye'nin zayıflatan noktası olarak değerlendirmektedirler. Batı'nın şımarık çocuğu ve uç noktası olarak Yunan siyaseti beni hep ilkesiz, sadece zarar veren bir pozisyonda görmek istemiştir. Tersine ilişkimin kendilerine zarar vereceğini görür görmez ateşe atmaktan çekinmemiştir” diye belirtiyor.

PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan ise “Uluslararası Komplo İnsanlığa ve Demokratik Yaşama Yöneltilmiş En Vahşi Saldırıdır” başlıklı yazısında, “Dört parça Kurdistan’da dünyanın dört bir yanında kadınlar, gençler, halkımız, dostlarımız ayaktalar. Komploya karşı mücadeleci tutumu geliştirmek için halk yürüyor, sokakları ve meydanları dolduruyor, değerlendirmeler yapılıyor. Bir bütün hareket ve halk olarak bu gerçeği yaşıyoruz. Dostlarımız da böyle bir tutumla daha güçlü, bilinçli, istekli bir biçimde sürece katılıyorlar. Böylece komploya karşı özgür ve demokrasi mücadelesini geliştirme her zamankinden daha fazla güçleniyor ve yaygınlaşıyor” diyor.

PKK Merkez Komite Üyesi Dilzar Dilok ise komploya ilişkin olarak; 15 Şubat 1999 yılında NATO’nun Gladio operasyonuyla kaçırılarak götürüldüğü İmralı adasında 25. yıldır Önder Apo’unun esir tutulduğunu ve İmralı ağırlaştırılmış mutlak tecrit sistemi, Önder Apo şahsında kapitalist modernitenin demokratik moderniteye, özgürlük arayışçılarına, kadınlara, gençlere ve dünyanın her yerinde kapitalist moderniteye karşı direnen tüm halklara uygulanan bir işkence olduğunu söylüyor.

ÖZGÜRLÜĞE KİLİTLENMİŞ MİLİTANLIĞIN ŞİFRESİ

Serxwebûn gazetesinin Şubat sayısında PKK’nin kurucularından Ali Haydar Kaytan’ın “Politik Alanla Düşünce Gücünü Birleştirmektir Hakikat Rejimi” başlıklı yazısına da yer verilmiş. Ali Haydar Kaytan yazısında, “Önder Apo “Özgürlük Hareketi’nin Doğu-Batı senteziyle en ciddi yönü özgünlüğü ve inançlı yaklaşımıdır. Dogmatik bir merkeze bağlılığı yoktur. Ucuz hayaller beslememektedir, dürüst ve cesur insanları, yaşamda eşitliği ve emeğe saygıyı esas almaktadır. İlerledikçe toplum bu özellikleri somut olarak gördükten sonra örgütlenmeyi sahiplenecektir. Ne dediklerinden çok nasıl yaşadıkları çekici bulunacaktır. İlk gelişmeye karakterini veren bu özelliklerdir” tespitinde bulunmuş.

Gazetede ayrıca Cemal Şerik, Mahir Doğan, Kemal Karer, Serhat Masis'in farklı konuları değerlendiren analiz ve yazıları da yayınlandı.

Serxwebûn yazılarına serxwebun.org üzerinden de ulaşabilirsiniz.