Serxwebûn’un yeni sayısı çıktı

Serxwebûn gazetesinin Mayıs sayısı “Şehitler Çizgisinde İşgal ve İhanet Kaybedecek, Gerilla ve Halkın Direnişi Kazanacak” manşetiyle çıktı.

Serxwebûn gazetesinin 485. sayısında, dünya ve bölgede yaşanan son siyasal gelişmeler; Kürt Özgürlük Mücadelesi açısından büyük bir anlama sahip olan Mayıs Şehitler Ayı’na ilişkin yazılar dışında Türk devletinin işgal saldırılarının ortağı ilkel milliyetçiliğin kronolojisinin ilk bölümü; düşmanın zindan politikaları ile kültür, gençlik gibi konu başlıklı yazılar yer alıyor.

Serxwebûn gazetesinin Mayıs sayısında, dünya ve bölgede yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, Türk devletinin Kürtlere yönelik politikasını anlamak için İmralı’ya bakmak gerektiğini, Türk devletinin İmralı’ya yaklaşımını anlamadan Türk devletinin Kürt politikasının anlaşılmayacağını belirtiyor. Karasu, “Düşmanı anlamak ve doğru mücadele yürütmek için bu gereklidir. Nasıl ki tarih boyu Kürtlerin üzerinde bir özel savaş yürütülmüşse şimdi de Rêber Apo üzerinde bir özel savaş yürütülüyor. Kürt Özgürlük Hareketine yönelik özel savaş da İmralı’da yürütülen özel savaşın devamı ve parçası olmaktadır” diyor.

MAYIS ŞEHİTLERİNİ YAZDI

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan ise “Mayıs şehitleri yolumuzu aydınlatıyor” başlıklı yazısında, tüm parti ve halk olarak 46’ncı şehitler ayında İmralı direnişi öncülüğünde ve Zap-Avaşîn kahramanlık ruhu temelinde yürüttüğümüz direnişle şehitler gerçeğine kendimizi daha yakın hissediyoruz. Böylece yeni Şehitler Günü ve Ayı’nı şehitler çizgisinde yürüyor olmanın gururuyla ve alın akıyla yaşıyoruz” diyor.

“Şehitlerimizin Zafer Ruhuyla Özgür Yaşamı İnşa Etme Zamanı” başlıklı yazısında PKK Yürütme Komitesi Üyesi Rûken Garzan ise, “PKK’nin her günü her anı şehitlerimizin anıları ile hakikat bulmakta, anlama kavuşmaktadır” tespitinde bulunuyor.

PKK Yürütme Komitesi’nin “Şehitler Çizgisinde Savaşarak Düşmanı Zap ve Avaşîn’e Gömelim” başlıklı genelgesi de Mayıs sayısında yer alıyor.

İŞGALE VE KİMYASALA KARŞI DİRENİŞ

“Gerillanın Zap’ta Sergilediği Direniş, Türk Ordusunun Planlarını Bozdu” başlıklı yazısında KJK Koordinasyon Üyesi Pîroz Nûda, şunları ifade ediyor: “KDP’nin ihanete varan işbirlikçiliği olmasaydı, Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına bu kadar pervasızca yönelmesi mümkün olamazdı. Ancak mücadelemizin bu aşamasında düşmanlarımıza karşı sonuç almamızı engelleyen, yanlarında duran kim olursa olsun Kürt halkı tarafından af edilmeyecektir. Bu anlamda KDP ihanetine karşı halkımızın tutumu oldukça anlamlı ve yerinde olup, KDP’yi bu pozisyonundan vazgeçirecek halkın tutumu olacaktır.”

PKK Merkez Komitesi Üyesi Dilzar Dîlok, “Kürdistan Özgür Kadın Hareketine Düşmanlık, Dünya ve İnsanlığa Düşmanlıktır” başlıklı yazısında, konuyu etraflıca değerlendiriyor.

MAYIS SAYISININ DİĞER BAŞLIKLARI

“İlkel Milliyetçiliğin Kronoloji” yazı dizisinin ilk bölümünün başladığı Mayıs sayısında şunlar da yer alıyor:

* Komalên Ciwan Koordinasyonu: “Kürdistan Gençliğinin Gazabı Faşizmi Çökertecektir”

* Pîro Dersim: “Düşmanın Zindan Politikaları ve Buna Karşı Görevlerimiz”

* Yekta Munzur: “Demokratik Kültür, Sanat ve Edebiyat Hareketinin Çıkarması Gereken Dersler”

* Dilzar Dîlok: “Direniş Divanında Bir Gerilla”

* Almanya’da kanser tedavisi sürerken 11 Mayıs’ta şehit düşen Aysel Doğan’ın anlatıldığı yazı.