Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Seyitvan: Kaybettirip kazanacağız

HDP İstanbul 2. Bölge Eşsözcüsü Veysel Seyitvan, yerel seçimlerde hem AKP-MHP’yi kaybettireceklerini hem de kazanacaklarını söyledi.

HDP İstanbul 2. Bölge Eşsözcüsü Veysel Seyitvan, seçim çalışmalarını ANF’ye anlattı. Seyitvan, “Seçim çalışmaları ve açlık grevleri bu süreçte birbirini besleyen iki odak noktamız. Çalışmalarımızda da sık sık bunu anlatıyoruz. Halkımız da bunun bilincedir” dedi.

İSTANBUL’DA HDP BELİRLEYİCİ

Parti olarak ilk defa böyle bir seçime girdiklerini hatırlatan Seyitvan, AKP-MHP’yi geriletmek için çalışmalarına boyut kazandırdıklarını belirtti. Belirledikleri seçim stratejisi doğrultusunda oy kullanacaklarını kaydeden Seyitvan, “HDP, artık dünyanın en büyük cezaevi örgütü oldu. Binlerce yöneticimiz tutuklu. Yurt dışında sürgünde olan çalışanlarımız da var. Bir yerde bir boşluk olduğunda halkımız çalışmalara gelip katılıyor. Vicdanen kendini rahat hissetmeyen yurttaşlarımız geldi ve boşlukları doldurdu. Halk toplantılarımızda tek tek hedeflerimizi anlatıyoruz. İstanbul Büyükşehir adayı göstermedik ama biz belirleyiciyiz” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ İKTİDARA KAYBETTİRMEK

HDP’nin 6. yaşında 7. seçime gireceğini anımsatan Seyitvan, parti olarak seçime girilmeyen ilçelerde bile seçim çalışmasının yürütüldüğünü söyledi. Seyitvan, şunları paylaştı: “Halka gidip AKP’nin gerilemesi noktasında muhalefet adaylarına oy verilmesi için ikna çalışmaları yapılıyor. 2. Bölgede 2 ilçede seçime girmiyoruz, 5 ilçede seçime giriyoruz, 4 ilçede de meclis üyeleri ile seçime giriyoruz. Bütün adaylarımız sahadalar. Seçilmişler gibi çalışıyorlar. Sokak sokak, ev ev girip partimizi, ideolojimizi, yerel seçim anlayışımızı anlatıyoruz, anlatıyorlar. Hedefimiz iktidara kaybettirmek.”

KAYBETTİRMEKLE YETİNMİYORUZ

Seyitvan, yerel seçimlerin HDP için parlamento seçiminden çok daha önemli olduğunu savunarak, şöyle devam etti: “Bu seçimin yerel seçim dışında daha farklı bir boyutu var. Bu son seçimde tek adam diktatörlüğünün inşası da oylanacak. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu seçimde kaybederlerse önümüzde bir seçim daha olacak diye düşünüyorum. Hem kaybettirip hem de kazanacağız” dedi.

NEWROZ ALANINA BEKLİYORUZ

8 Mart’ın ardından seçim sürecine denk gelen 21 Mart Newroz Bayramı’nın da HDP’nin seçim çalışmalarına coşku kattığını söyleyen Seyitvan, İstanbul için Newroz’un 24 Mart Pazar günü Bakırköy’de yapılacağını hatırlattı. HDP İstanbul 2. Bölge Eşsözcüsü Veysel Seyitvan, “1 Nisan’dan önce toplumsal muhalefetin bir arada durabilmesi için Newroz’da bütün devrimci, demokrat kurumları tek tek ziyaret ettik. Hepsinden de çok olumlu dönüşler oldu. Kitlesel olarak değil de temsili olarak mitinglerimize katılan kurumlar bile bu dönemdeki Newroz’a kitlesel olarak katılacaklarını bildirdi. Bu açıdan 1 Nisan sonrası toplumsal muhalefeti bir arada tutmayı hedefleyen bir pozisyonda. Herkesi Newroz’a davet ediyoruz. Seçim çalışmaları ve açlık grevleri bu süreçte birbirini besleyen iki odak noktamız. Çalışmalarımızda da sık sık bunu anlatıyoruz ki halkımız da bunun bilincedir.”