Sicilya adasında Öcalan’ın eserleri tanıtıldı

Sicilya adasında Öcalan’ın eserleri tanıtıldı

İtalya’da Kürt Halk Önderi Öcalan’ın savunmalarını tanıtmak amacıyla düzenlenen toplantılar serisi devam ediyor. Son olarak Sicilya’nın 6 kentinde gerçekleşen toplantılara ilgi gösteren İtalyan gençleri Kobanê’nin savunması için sınıra gitmek istediklerini bildirdiler.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Barış İnisiyatifi, Kürdistan Enformasyon Bürosu UIIKI ONLUS temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantılar 13-18 Ekim tarihleri arasında Sicilya’nın 6 kentinde yapıldı. Öcalan’ın İtalyanca’ya çevrilen savunmalarının tanıtımı için düzenlenen toplantı dizilerinin son durağı İtalya’nın Sicilya adası oldu.

Sicilya’nın Ragusa, Palermo, Messina, Palagunia, Scordia, Niscemi kentlerinde yapılan toplantıların organizesinde No Muos (askeri üslenmeler ve telekomunikasyon sistemine karşı kurulan bir inisiyatif) Rete Antirazzista catanese ( Katanya ırkçılık karşıtı ağ), Rifondazione Comunista (Komünist Parti), Citta Felice (Mutlu Şehir adlı feminist inisiyatif) yer aldı.

13 Ekim günü yapılan ilk toplantı insiyatifin organizesiyle  Ragusa kentinde gerçekleşti. İnisiyatif temsilcisi Havin Güneşer’in Öcalan’ın savunmalarıyla tüm dünyadaki sistem karşıtları için ortak bir mücadele hattı ördüğünü ve bu sayede Kürtlerin Sicilya adasına kadar gelip bunu anlatabilme imkanını elde ettiğini ifade etti. Ayrıca Şengal katliamını anlatan İtalyanca sinevizyonun izlenmesi sırasında DAİŞ’in Kobanê ve Şengal’e saldırıları tartışıldı.

14 Ekim günü Palermo’da yapılan ikinci toplantı ise Palermo Üniversitesi Siyasal bilgiler Fakültesi’nde yapıldı.  Üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri ve anarşistlerin katıldığı toplantıda İtalyanca çevirisi yapılan bu ilk kitapta Öcalan’ın şimdi bir sistem haline gelen demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü toplum paradigmasının temellerini attığı belirtildi. Güneşer ayrıca Kürt hareketi kurulduğundan bu yana içinde yer alan kadınların öz savunma ve örgütlenme konusunda önemli tecrübeler kazandığını hatırlattı.

Üçüncü toplantı Messina kentinde  komünistlerin merkezi olan Casa Rossa’da ( Kızıl Ev) yapılırken, dördüncü toplantı Catania da yapıldı. Toplantı öncesinde heyet üyeleri İtalyan dostlar ile birlikte Etna meydanında Kobanê’de yaşanan son durumu anlatan  ‘Sicilyadan Kürdistan’daki savaşa hayır, Ortadoğu’nun halkları ve toprağı özgürdür‘ başlıklı bildiriler dağıtıldı. Sicilya adasının hemen her kentinde ilgiyle karşılanan Kürt konuşmacıların bu toplantısını organize edenler genç komünistler oldu.

Kendilerine ait derneğin önünde yapılan açık hava toplantısına ilgi ise yoğun oldu. Sicilya’daki yerel gazetelerde de yer verilen toplantıya  Citta Felice ( Mutlu Şehir) adlı feminist grubun üyeleri de katıldı.  Tartışma bölümünde söz alan grup üyesi Anna  Di Salvo  Kürt kadının direnişte bu kadar aktif yer alması patriyarkal sistemin aşılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Daha sonra Komunist Parti’nin Sicilya temsilcileri konuştu.

KOBANÊ İÇİN İLAÇ KAMPANYASI

17 Ekim günkü toplantı Palagonia belediyesine ait bir salonda yapıldı. Toplantıya katılan 17 bin nüfuslu belediyenin meclis üyeleri ve başkan yardımcısı da katıldı. Toplantı öncesinde belediye meclis üyeleri ile yapılan görüşmede Kürdistan’ın gündemi aktarıldı. Kobanê’ye insani yardım gönderilmesi ve Öcalan’a Özgürlük talebiyle başlatılan imza kampanyasına destek istendi. Belediye yetkilileri ise Kobanê konusunda harekete geçeceklerini ilk adım olarak da kentte ilaç yardımı için bir kampanya başlatılacağını ve bir an önce Kobanê’ye ulaştırılacağını belirtti.

BİR GRUP İTALYAN ŞENGAL VE KOBANÊ’YE GİDECEK

Öcalan’ın savunmalarında paradigmanın yanı sıra 9 Ocak 2013’teki üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği Paris katliamını konu alan kadın kırımı konferansın belgeleri, Öcalan’ın kadın özgürlüğüne dair tespitlerinin yer aldığı “kadın devrimi” adlı broşürün yanı sıra İtalyanca birçok belgenin dağıtıldığı toplantı dizilerinde temel tartışma konusu Kürt kadınının DAİŞ karşısındaki direnişi oldu. Ayrıca Şengal ve Kobanê’ye gidip dayanışma göstermek isteyen bir grup İtalyan ile de ortak çalışma yürütülmesi kararı alındı.