Silivri’de 5 tutsak 8 gündür açlık grevinde

Kırıkkale’den Silivri Cezaevi'ne sürgün edilen 5 tutsak, hapishane yönetiminin baskısından dolayı açlık grevine başladıklarını duyurdu.

Kırıkkale Hacılar F Tipi Cezaevi’nden 3 Ekim’de Silivri 9 Nolu Cezaevi’ne sürgün edilen 8 tutsaktan 5’i, cezaevi idaresinin baskılarından dolayı açlık grevine başladı.

2 Aralık’ta süresiz açlık grevine başlayan İsa İpekli, Vahit Ufuk Yüksel, Nevzat İçem, Ömer Çelik ve Abdulstar Üzer, cezaevi idaresinin baskısı son buluncaya kadar açlık grevini devam ettireceklerini aileleri aracılığıyla duyurdu.

‘TECRİT ALTINDAYIZ’

İsa İpekli’nin kardeşi Zeynep İpekli, kardeşiyle yaptığı telefon görüşmesini şu sözlerle anlattı: “Bize yoğun bir şekilde hak ihlaline uğradıklarını söylüyordu. Arkadaşlarına suçsuz yere hücre cezası verildiğini ifade ediyordu. Bugün yaptığım telefon görüşmesinde ise, ‘sevk edildiğim günden bu yana hala battaniye ve yastıklarım gelmedi. Diğer eşyalarım da gelmedi. Kırıkkale Cezaevini aradığımız zaman gönderdiklerini söylüyorlar ama öyle bir şey yok. Bunun yanı sıra kargo paralarını bize ödetiyorlar. Biz burada tecrit altındayız. Sosyalleşebileceğimiz tüm etkinlikler ortadan kaldırılmış. İnsan gökyüzünü bile doğru düzgün göremiyor. Artık suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.”

‘SİLİVRİ’YE SES VERİN’

İpekli, tutsaklara dönük bu baskıyı asla kabul etmediklerini söyleyerek, bunun tutsakları yıldırtma ve bezdirme politikası olduğunu ifade etti.

İpekli, tutsakların durumundan tedirgin olduklarını vurgulayarak, “Onların en temel hakları ihlal ediliyor. Onlar da haklarını savunmak için açlık grevine girdiler. Ama daha önceki açlık grevlerinin vermiş olduğu rahatsızlıkları atlatamamış tutsaklar var. Bundan dolayı sağlıklarından endişeliyiz. Bu konuda bir an önce Silivri’ye ses verilmesi gerekiyor. Bir an önce cezaevlerinde süren tecrit politikalarının son bulmasını istiyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.