Silivri’de tutsaklar avukatlar için süresiz açlık grevi başlattı

Avukat Yaprak Türkmen, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın zorla hastaneye yatırılmasını protesto eden Silivri 9 Nolu Cezaevi’ndeki siyasi tutsakların hücre yakıp, süresiz açlık grevine başladığını aktardı.

ATK’nin haklarında verdiği “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın zorla hastaneye yatırılmasına en büyük tepki cezaevlerinden geldi.

37. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatıyla avukatların iradeleri dışında apar topar hastaneye kaldırılmasını protesto eden Silivri 9 Nolu Cezaevi’ndeki siyasi tutsakların süresiz açlık grevine başlattığını ve bazılarının ise hücrelerini yaktığı öğrenildi.

HÜCRE YAKAN TUTSAKLARA SÜNGERLİ ODA İŞKENCESİ

Konu hakkında ANF’ye bilgi veren Avukat Yaprak Türkmen, avukatların zorla hastaneye kaldırılmasını protesto etmek için hücrelerini yakan müvekkillerinin, darp edilerek süngerli odaya götürüldüklerini aktardı. Müvekkillerinin saatlerce süngerli odada tutulduktan sonra tekrar getirildikleri hücrelerinde bulunan bütün yiyecekleri ve temizlik malzemelerini yere döktüklerini belirtti.

Türkmen, ayrıca avukatlara yönelik bu hukuksuz uygulamayı protesto etmek için siyasi tutsakların şu anda süresiz açlık grevine olduğunu söyledi.

ÜNSAL İÇİN 24 SAAT SONRA REFAKATÇİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde nöbet tutan Türkmen, ölüm orucundaki avukatların son durumu hakkında da bilgi verdi. Türkmen, Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde zorla yatırılan Aytaç Ünsal’ın için verdikleri yoğun çaba sonucunda ancak 24 saat sonra refakatçi talebinin kabul edildiğini ancak henüz kendisiyle görüşülemediğine dikkat çekti. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde zorla tutulan Avukat Ebru Timtik’in ise refakatçi sorunun devam ettiğine işaret eden Türkmen, “ATK raporunda durumun çok kritik olduğu ve cezaevinde kalamayacağı belirtilmesine rağmen refakatçi talebi hala kabul edilmiyor. Hastaneye yatırıldığını beri kendisini göremiyoruz ve sağlığından çok endişeliyiz” dedi.