Silopi’de 3 kişi Diyarbakır’a sevk edildi
Silopi’de 3 kişi Diyarbakır’a sevk edildi
Silopi’de 3 kişi Diyarbakır’a sevk edildi
Silopi 15 Şubat günü polis ve özel harekat timleri tarafından düzenlenen eş zamanlı ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişi'den 5'i serbest bırakılırken 3 kişi ise Diyarbakır'a sevk edildi. Şırnak ve İdil'de gözaltına alınan 10 kişi ise serbest bırakıldı.
Şırnak'ın Silopi ilçesi Yenişehir, Başak, Nuh ve Cudi mahallelerinde polis ve özel harekat timleri tarafından 15 Şubat günü yapılan eş zamanlı ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan Davut Uysal, Selami Aşan, Abdullah Güven, Mircan Güzel, Sami Borak, Newroz Şengil, Çekdar Yalçın ve Hüseyin Ayık isimli kişilerin Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan Uysal, Güven, Güzel, Borak, Ayık serbest bırakılırken, Aşan, Şengil ve Yalçın ise Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.
Öte yandan Şırnak merkez Bahçelievler, Vakıfkent ve Yeni mahallesinde 14 Şubat günü gece saatlerinde polis ve özel harekat timleri tarafından düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 7 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınan 7 kişi serbest bırakıldı. Ayrıca aynı gün İdil ilçesi Yeni Mahallesi'nde İdil Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ve özel harekat timleri tarafından eş zamanlı olarak yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Abdulaziz Oğuz ve Ramazan Demir savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Abdurrahim Örek tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemede ifade veren Örek, serbest bırakıldı.