Sincan Cezaevi'nden açlık grevini sahiplenme çağrısı

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklar, kamuoyunu açlık grevi direnişini sahiplenmeye çağırdı, "Amacımıza ulaşana kadar eylemimize devam edeceğiz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı süresiz dönüşümlü olarak devam eden açlık grevi eylemi 168. gününe girerken, eylem 34. grupla devam ediyor.
Tutsaklar, aileleri aracılığıyla açlık grevi eylemini sahiplenme çağrısında bulunmaya devam ediyor.
Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Rojda Yıldız, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde herkesin açlık grevi eylemine ses vermesi gerektiğine dikkat çekti.

'AMACIMIZA ULAŞANA KADAR EYLEMDEYİZ'

Yıldız, şu mesajları verdi: "Öncelikle direnişçi halkımızı ve arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Biliyorsunuz ki Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri hala devam ediyor. Bu grevlerdeki amacımız, Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünün teminatının sağlanmasıdır. Kürt halkı da biliyor ki içinde bulunduğumuz ve mücadele imkanı bulabildiğimiz süreç Önder Apo'nun düşünce ve ideolojisi sayesinde oluşmuştur. Bugün işgalci sistem, İmralı'da yürütülen tecrit ile bizi Önder Apo'nun düşünce ve felsefesinden uzaklaştırmayı hedefliyor. Ancak biz bu kazanımlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Açlık grevi eylemlerimiz de bu sahiplenmenin bir parçası. Amacımıza ulaşana kadar eylemimize devam edeceğiz. Öncelikle kadınlar ve gençler cezaevlerindeki direnişe sahip çıkması gerekir. Bu tecrit en fazla kadın ve gençleri etkiliyor. Önderliğin mücadelesini selamlıyoruz ve diyoruz ki; an özgürlük anıdır, an başarı anıdır."