Siyasi soykırım: En az 49 kişi gözaltında!

HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarında bugün en az 49 kişi gözaltına alındı.

Siyasi soykırım operasyonları kapsamında 6 kentte eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda en az 49 kişi gözaltına alındı.

BATMAN

Batman'da bu sabaha karşı polisler tarafından birçok eve baskınlarda düzenlendi. Evlerde arama yapıldıktan sonra aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç'un da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

8 kişi, Batman Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

URFA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü Yöneticisi Mahmut Kılıç'ın, Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki evine bu sabah saatlerinde polis baskını yapıldı. Kılıç, gözaltına alındı.

Evde bulunan aile üyelerine ait bilgisayar ve cep telefonlarına da el konuldu.

Yine ilçenin Karaotlak (Karamezra) Mahallesi'nde bu sabah jandarmanın yaptığı ev baskınında da Resul Şeker isimli bir genç gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları bahanesiyle gözaltına alındığı öğrenilen Şeker, götürüldüğü İlçe Jandarma Komutanlığı'nda, Urfa'ya götürülmek üzere TEM Şube polislerine teslim edildi.

ANKARA

Ankara'da Gezi direnişinde polis tarafından katledilen Ethem Sarısülük'ün ailesinin evine polis sabah saatlerinde baskın düzenledi.

Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, bu sabah saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla evlerine polis baskını düzenlendiğini duyurdu. Evde arama yapan polisler, Avrupa’da yaşayan Mustafa Sarısülük’ü aradıklarını söyledi.

Yazar Temel Demirer de Ankara Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile İstanbul'da gözaltına alındı. Demirer'in Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

Operasyon kapsamında Aslı Bayramoğlu ve Heval Elçi'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Türk İçişleri Bakanlığı, operasyonlara ilişkin açıklama yaparak, "Batman'da yapılan operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8, Ağrı'da 25, Ankara'da 5, Muş'ta 1, Mardin'de 1, Şanlıurfa'da 9 olmak üzere toplam 49 şahıs gözaltına alınmıştır" ifadesini kullandı.