Piroğlu: HDP diz çökmemenin adresiyiz

Polisin tüm saldırı ve gözaltılara rağmen HDP İstanbul İl Örgütü, DTK’ye yönelik soykırım operasyonu protesto etti. Açıklamada konuşan HDP’li Piroğlu, “HDP diz çökmemenin adresidir. Polis, mahkeme, mafya zoruyla bizi dağıtamayacaklar” dedi.

DTK’ye yönelik siyasi soykırım operasyonu Taksim’de protesto etmek isteyen HDP İstanbul İl Örgütü üye ve yöneticilerine polis saldırdı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın aralarında bulunduğu çok 19 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

DTK'ye yönelik operasyonu protesto etme amacıyla Beyoğlu'nda bulunan Taksim Tünel'de açıklama yapmak isteyen HDP İl Örgütü üye ve yöneticilerine polis saldırdı.

HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm’ün de katıldığı eylemde, halkın toplanmasıyla polisin saldırması bir oldu. HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Erdal Avcı ve Elif Bulut’un aralarında bulunduğu toplam 19 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Meydandan halkı zorla çıkartan polis, basın mensuplarının görüntü almasını da engellemeye çalıştı.

POLİS AMİRİ DEMOKRASİ KELİMESİNE TAHAMMÜL EDEMEDİ

Saldırıyı protesto eden HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm, İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek halka seslendi. Piroğlu, HDP var oldukça boyun eğmeyeceğini vurguladı. Kitleyi dağıtamaya çalışan bir polis amirinin “Demokratik hakkımı kullanıyorum” diyen bir yurttaşa, “Ne demokrasisi” demesi dikkat çekti. Saldırı emrini veren ve halka “Yeter bu kadar soytarılık” diyen aynı polis amirine, vekil Piroğlu, “Soytarılığın dik alasını yaptınız hala yapmaya çalışıyorsunuz” diye cevap verdi.

DİZ ÇÖKMEMENİN ADRESİYİZ

Halk ve milletvekilleri tüm saldırılara rağmen HDP İstanbul İl Örgütüne yürüdü. Burada bir konuşma yapan Piroğlu, şunları kaydetti: “Bizi polis zoruyla, mahkeme zoruyla susturmaya çalışıyorlar. Durdurabildiler mi? Hayır. Bizim korkacağımızı, geri çekileceğimizi, dağılacağımızı sanıyorlar. Dağıtabildiler mi? Hayır. Biz bu ülkenin umuduyuz, diz çökmemenin adresiyiz. Soma işçileri, kadınlar teslim oldu mu? Hayır. Biz var oldukça ve bu ülke topraklarına ayak bastıkça diz çökmeyeceğiz. Polis, mahkeme, mafya zoruyla bizi dağıtamayacaklar. HDP halktır halk burada.”