Siyasi soykırım operasyonlarında 19 gözaltı

Amed, Urfa, Antalya ve İstanbul'da en az 19 kişi gözaltına alındı.

AKP hükümeti, Kuzey Kürdistan'da her gün sivilleri katlederken, siyasi soykırım operasyonlarını da sürdürüyor. Amed, Urfa, Antalya ve İstanbul'daki operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

URFA

Urfa'nın Birecik ilçe merkezi ve Aşme Mahallesi'nde birçok eve asker ve polisler tarafından eş zamanlı baskın düzenlendi. Aşme Mahallesi'nde yapılan baskında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Hasan Yıldız gözaltına alındı. İlçe merkezinde polisin yaptığı ev baskınlarında ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe eşbaşkanları Yusuf Yeşiltepe ve Adile Arıcı, DBP Yöneticisi Hüseyin Karayılan, Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) Yöneticisi Mikail Kılıç, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar gözaltına alındı. 
Baskınların, soykırımcı saldırıların protesto edildiği yürüyüş nedeniyle yapıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

ANTALYA

Antalya'nın Kepez ilçesi Kültür Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenleyen polisler, Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Sercan Yanık'ı gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda bazı kitaplara el konulurken, gözaltına alınan Yanık, Antalya Emniyet Müdürlüğü Çallı TEM Şube'ye götürüldü. 

İSTANBUL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Örgütü binasına sabah erken saatlerde çok sayıda polis ve özel harekat timleri tarafından düzenlenen baskın sona erdi. Ağaççileği Sokağı'ndaki parti binasında yapılan aramada, kapılar kırılarak içeri girildi. Binada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunduğu posterler yırtılırken, HDP Beyoğlu İlçe Eşbaşkanı Rukiye Demir'in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Halk, baskın haberini aldıktan sonra binaya akın etti.
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cesim Soylu, baskından Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu sorumlu tuttu.
HDP Beyoğlu İlçe Örgütü de, herkesi, hukuksuzluklara karşı saat 14.00'te Galatasaray Lisesi önünde yapacakları basın açıklamasına çağırdı.

AMED

Amed'in Sur ilçesinde yasaklı olmayan Lalebey Mahallesi'nde bir eve özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi. Baskında Yunus Garlı ve Kerem Garlı kardeşler ile evde misafir olarak bulunan ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Üç kişinin gözaltı gerekçesi ve nereye götürüldüğü öğrenilemedi. Polisin mahalledeki ablukası da sürüyor.