SKB: Suruç için adalet mücadelemizi büyüteceğiz

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği: 5. yılında başta Suruç olmak üzere gerçekleştirilen tüm katliamların aydınlatılması için mücadele etmeye ve 33 düş yolcusunun bıraktığı bayrağı yükseltmeye devam edeceğiz.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) yazılı bir açıklama yaparak, 5 yıl önce AKP-DAİŞ ortaklığı ile gerçekleştirilen Suruç katliamında şehit düşenler için adalet mücadelesini sürdüreceklerini belirtti. 

Kobanê'deki çocuklara oyuncak götürmek ve kenti yeniden inşa etmek için yola çıkan 33 düş yolcusunun, bombalı saldırıda katledildiği ve onlarca genç sosyalistin de yaralandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Halkların birbirleri ile kardeşleşmesinden korkan ve iktidarını kanla, katliamla ayakta tutan Saray diktatörlüğü, Suruç Amara Kültür Merkezi’nde DAİŞ eliyle 33 düş yolcusunu aramızdan aldı. Gezi’nin çocuklarının Kobanê halkıyla buluşmasını böyle engellemeye çalıştı. Bin bir umut ve düşle yola çıkan SGDF, defalarca yolda durduruldu, kimlik kontrolünden geçti ve Suruç’a gidişleri engellenmeye çalışıldı. Ancak aynı emniyet ve polis canlı bombayı engellemek için hiçbir şey yapmadı. Canlı bomba elini kolunu kollayarak Suruç’ta keşif yaptı, bir gece öncesinde gözaltına alındı ama serbest bırakıldı. Planlanmış bir katliamı gerçekleştirmesi için devletin tüm imkanları önüne serildi.

Ancak ne gözaltılar ne de tutuklamalar adalet arayışını bitiremedi. “Suruç için adalet herkes için adalet” diyenler, katliamlar coğrafyasına dönüştürülmek istenen bu topraklardaki her bir katliam için adalet mücadelesi vermeye devam ediyor. Ne kadınların ne de haksızlığa uğrayan kesimlerin mücadeleleri susturulabildi. Erkek egemen şiddet kadınların canına kast ettikçe, kadın isyanı daha da bileniyor, büyüyor.

5. yılında başta Suruç olmak üzere gerçekleştirilen tüm katliamların aydınlatılması için mücadele etmeye ve 33 düş yolcusunun bıraktığı bayrağı yükseltmeye devam edeceğiz. Ezilenleri, emekçileri, kadınları, LGBTİ+’ları ve halklarımızı Suruç için adalet mücadelesini büyütmeye çağırıyoruz. Suruç için adalet, şiddete uğrayan kadınlar için adalet."

NE OLMUŞTU?

Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek ve kentin yeniden inşa edilmesine katkı sunmak amacıyla 20 Temmuz 2015 tarihinde Urfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) öncülüğündeki gençlere yönelik DAİŞ'in gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında 33 genç aktivist şehit düşmüş, 100’ü aşkın kişi yaralanmıştı.