SMF, ESP ve Partizan’ı hedef alan baskınlarda 20 dolayında gözaltı

Türk polisi sabah saatlerinde İzmir ve İstanbul'da düzenlediği ev baskınlarında aralarında ESP, Partizan ve SMF yönetici ve üyelerinin olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul ve İzmir’de polis Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan’ı hedef alan operasyonlar düzenledi.

Baskınlarda üye ve yöneticilerin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Herhangi bir gerekçe sunulmadı.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: SMF’den Barış Kayaoğlu, Metin Keleş; Partizan’dan İbrahim Hakkı Eren; Selda Aydoğdu, SKM’den Ezgi Gürbüz, Hacer Elçin; ESP’den Ali Haydar Keleş, Ali Karaçay, Mehmet Acettin, Mesut Çeki, Hüseyin Gültepe, Uğur Ok; Halk Cephesi’nden Selda Aydoğdu.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) sanal medya hesabında ev baskınlarında polisin şiddet ve işkence uyguladığını belirtti.

Paylaşımda ESP’li Uğur Ok’un evine baskın sırasında polislerin, evde bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi Mazlum Ortaç’a şiddet uyguladığı belirtildi. Ortaç’ın kafasının kırıldığı belirtilen şiddetin fotoğrafı da paylaşıldı.

İzmir’de yapılan baskınlarda ise SKM Genel Sözcüsü Tanya Kara, SKM Genel Meclis üyesi Meliha Kayacı, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi T.K, Şerife Alpözel ve Mahir Kılıç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmadı ve 24 saatlik avukat kısıtlılığı getirildi.