Somalılar üç gündür oturma eyleminde

Mahkeme kararına rağmen Ankara’ya yürümeleri engellenen Somalı işçiler, üç gündür oturma eylemi yapıyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde 2014 yılında 301 işçinin hayatını kaybettiği maden ocağı katliamı ardından işlerinden atılan ve tazminatları ödenmeyen işçiler üç gün önce Ankara’ya doğru yürüyüş başlattı.

5 Ekim’de başlayan yürüyüş, Manisa Valiliği tarafından Şehzadeler ilçesi Kırkağaç mevkiinde engellendi. Jandarma engeli, eylemin üçüncü gününde de devam etti.

Engele tepki gösteren işçiler, “Önümüze dizilen jandarmalar, kolluk güçlerine sesleniyoruz; bu yol açılacak, hakkımız olanı almaya Ankara’ya gidiyoruz” dedi.

Maden işçilerine sivil toplum örgütü ve bazı siyasi partiler de destek ziyaretlerinde bulunuyor.

Ziyaretçiler arasındaki CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Enerji Bakanlığı ile görüştüklerini belirterek, bakanlık tarafından yapılan açıklamaların doğru olmadığını söyledi.

Bakırlıoğlu, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nin kararına rağmen yürüyüşün Valilik ve Kırkağaç Kaymakamlığı tarafından engellenmesinin hukuka aykırı olduğunu sözlerine ekledi.

Madenci eşi Gülsüm Kale, Soma Holding’in sahibi Can Gürkan’ın devlet tarafından korunduğu tepkisinde bulundu.

Kale, “Bu adamı neden savunuyorlar bilmiyorum. Niye bu milletin parasını ödettirmiyor bu devlet? Neden onu koruyor? Oyumuzu Tayyip Erdoğan’a verdik. Bu ne rezillik şimdi. Bunları yaşamak için mi verdik oyumuzu?” diye sordu.