Sultandaðı ilçesinde iki grup arasında "yol verme" nedeniyle yaşanan tartışma sonrası çıkan kavgada Orhan Şahin'in yaşamını yitirmesinin ardından ilçede gerginlik devam ediyor. Şahin'in ölümü sonrası ilçedeki Kürtlere yönelik "Vatansever" adlı grubun saldırıları devam ederken, can güvenliði kalmayan Kürt aileler ise, ilçeyi terk etmeye hazırlanıyor.
Afyon'un Sultandaðı ilçesinde iki grup arasında "yol verme" nedeniyle 28 Aralık 2012 tarihinde çıkan tartışma sonrası yaşanan kavgada bir kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi ise yaralanmıştı. Kavgada üniversite öðrencisi Orhan Şahin'in (18) yaşamını yitirmesinin ardından ilçede Kürtlere yönelik saldırılar gerçekleştirildi. Pazaraltı Mahallesi'nde bulunan 8 Kürt evi ise hala polis ablukasında tutuluyor. Kürtlere yönelik saldırı nedeniyle 8 evde bulanan toplam 80 nüfus birarada, aynı evde toplu bir şekilde kalıyor. Çoðu inşaat işçisi olarak geçimini saðlarken, çocuklar ise okullara gidemiyor. Öte yandan Afyon Üniversitesi'nde okuyan 12 Kürt öðrenci de can güvenlikleri olmadıðı için okullarını terk edip, memleketlerini gittiði belirtildi.
KÝŞÝSEL KAVGA KÜRTLERE MAL EDÝLDÝ
20 yıl önce çoðu ekonomik nedenlerle Van, Bitlis ve Muş illerden gelerek, Sultandaðı ilçesinde yaşamlarını kurmaya çalışan Kürt aileler, yaşanan saldırılar nedeniyle tedirgin. Ailelerin kaldıkları 8 ev için Ýlçe Kaymakamlıðı 3 yüz bin TL deðer biçiyor. Aileler ise, can güvenlikleri olmadıðı için ilçeden gitmeye karar verdi. Kürt aileler, Kaymakamlık, Valilik ve Emniyet Müdürlüðü'nün "Vatansever" adı altında oluşan grubu sakinleştirip, Kürtleri göndereceklerini söylediðini belirtiyor. Vatansever grup içerisinde yer alanların, ellerini kollarını sallayarak ilçedeki Kürt ailelere yönelik saldırısı ise devam ediyor. Söz konusu saldırıların engellenmediði belirten Kürt aileler, kendileri hakkında "sürgün" kararı verildiðini belirtiyor. Kürt aileler, kişisel bir kavgada yaşamını yitiren Orhan Şahin'in ölümünün kendilerine mal edildiðini dile getiriyor.
Orhan Şahin'in ölümünden sorumlu tutulan Kıran ailesi ise, çaresizce 50 bin TL kan parasını Şahin'in ailesine vereceðini söylüyor. Gerginliðin devam ettiði Sultandaðı ilçesinde Kürt aileler, ilçeyi terketmeye hazırlanıyor.