Suruç şehitleri Ünlü ile Sadet anıldı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç'ta katledilen Polen Ünlü ile Hatice Ezgi Sadet’i andı.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı'nın 3’üncü yıl dönümünde yaşamını yitiren Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet ile 4 ay önce kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Anne Şennur Ünlü’nün Ihlamurkuyu’ndaki mezarları başında anma yaptı. Anmaya Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütleri ve Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) üyeleri ile birçok kişi katıldı.

'DEVLET SAVAŞ KONSEPTİNİ DEVREYE SOKTU'

SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, "Bu katliamla hedeflediklerine ulaşamadılar. Devlet savaş konseptini devreye sokarak, bize hedeflediği şeyin ne olduğunu göstermiş oldu” dedi.

Danacı, şunları söyledi: “Hiçbir düşün yarım kalmayacağı bir mücadeleden bahsediyoruz. Üç harften oluşuyor belki düş ama o kadar büyük bir şey ki eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış barındırıyor. Onların düşleri bunlardı. Onların düşleri gezip yürüdükleri sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabildiği bir dünya yaratmaktı. O yüzden hiçbir düş yarım kalmayacak. Bizi yok etmek istediler ama milyonlarca Polen olup, Hatice olup karşılarına dikildik. Adalet mücadelesinden bir an olsun vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz."

Danacı, Suruç Katliamı aydınlatılmadan Ankara ve havalimanı katliamlarının da aydınlatılmayacağını, bu katliamların aynı odaklar tarafından yapıldığını söyledi.

‘İYİLER VE KÖTÜLER SAVAŞI'

Katliamda yaralanan Koray Türkmen ise şöyle konuştu: “Onlar Temmuz sıcağında bir bayram tatilinde aynı dili bile konuşamadıkları 1700 kilometre ötede savaştan mağdur olmuş çocukların gözyaşlarını silme uğruna bu yolculuğa çıktılar. Böylesine büyük bir erdemin kendisini ifade ediyorlar. Bu farkındalığı kazanamamış bir toplumda 20’li yaşlarda bu farkındalığı bu vicdanı bu erdemi kazanmış ve hayata geçirmiş insanlardı. Bu artık iyiler ve kötüler savaşı. İyiler tükenmiyor. Mücadeleyi bırakmıyor. Onlar bize iyiliğin ve özgürlüğün mirasını bıraktılar ve biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."