Suruç şehitleri katledildikleri yerde anıldı

Suruç şehitleri için Amara Kültür Merkezi’nde anma etkinliği düzenlendi.

Suruç Katliamı'nın yıl dönümünde, Amara Kültür Merkezi’nde düzenlenecek anma öncesi ilçenin çeşitli noktalarında bulunan arama noktalarında GBT yapılarak geçişler keyfi olarak engellenmek istendi. Kültür Merkezi önüne gelen, aralarında HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Barış Anneleri, HDP-DBP il ve ilçe yöneticileri, HDP Amed İl Örgütü ve Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, ellerinde çiçeklerle Kültür Merkezi önüne kurulan bariyerlerde bekletildi. Kültür Merkezine gelenler, anma etkinliğine saygı duruşu ile başladı.

'BU COĞRAFYADA CANIN KIYMETİ KALMAMIŞ!'

Etkinlikte konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Burada, bu ülkenin 33 genci, aydını, öğrencisi katledildi. Maalesef bulunduğumuz coğrafyada canın kıymeti kalmamış durumda. Ama bizler halklarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkesin açık bir şekilde bilmesi gerekiyor ki bu coğrafyada DAİŞ yapay örgütlenmesinin sonu geliyor. Umudumuz ve mücadelemiz bundan sonra böyle katliamların yaşanmamasına yöneliktir” dedi.

'DÜŞLERİNİ ZAFERE ULAŞTIRACAĞIZ'

ÖGK Merkezi Koordinasyonu adına konuşan Helin Yılmaz ise şöyle dedi: "Onların düşleri vardı ve biz bu düşü devam ettirip, zafere ulaşacağız. Gençleri bu bahçede buluşturan devrime olan inançları ve Kobanê halkıyla dayanışma göstermektir. 33’lerin her biri sanki bu bahçede bize aynı umutla gülümsüyorlar. Yoldaşlarımızın mücadelelerini devam ettireceğiz.”

Kitle, etkinliğin ardından Suruç mezarlığına geçti.