TİP Genel Başkanı: Gezi Direnişi'ni sahipleniyoruz

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Direnişi'ni sahiplendiklerini belirtirken, "Faşizme direnmeyen gaflet içindedir" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Meclis’te yaptığı haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. 

Dünya Çocuk Hakları Günü'ne değinerek konuşmasına başlayan Baş, "Bugün bir kutlama günü değil bir mücadele günüdür. Çünkü ne yazık ki Türkiye, çocuk haklarını en fazla ihlal eden ülkeler arasında yer almaktadır" dedi.

'TÜRKİYE HALKLARININ ONURLU DİRENİŞİ'

Gezi Direnişi’ne dönük yapılan saldırılara yanıt veren Baş, “Gezi Direnişi dahil parçası olduğumuz binlerce eylemi tereddütsüz sahipleniyoruz.” dedi. Baş, Gezi Direnişi'nin "Türkiye halklarının onurlu direnişi" olduğunu belirtti. 

'FAŞİZME BAŞ EĞİLMEZ'

"Biz halk düşmanı bu Saray Rejimi'nin tam karşısındayız" mesajını veren Baş, "Faşizme baş eğilmez direnilir. Faşizme direnmeyen gaflet içindedir" ifadelerini kullandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararına da dikkat çekerek, Demirtaş'ın derhal bırakılması gerektiğini söyledi.