TİP'ten HDP'ye ziyaret: 3. yol hayati önemde

TİP heyeti, HDP'yi ziyaret ederek, "3. yol hayati önemdedir" mesajını verdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Merkez Komite Üyesi Doğan Ergün, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’den oluşan heyet, HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti. TİP heyeti Eş Genel Başkan Mithat Sancar, Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ve Van Milletvekili Muazzez Orhan'dan oluşan heyet ile görüştü.

Burada konuşan Erkan Baş, HDP'nin yayımladığı tutum belgesi ve deklarasyonu önemsediklerini belirterek, deklarasyonu TİP olarak kendi aralarında değerlendirdiklerini söyledi. Bu deklarasyonun herkes gibi kendilerine de sorumluluk yüklediğini belirten Baş, “3’üncü yol mu deriz, 3’üncü ittifak mı deriz, başka bir isimle mi isimlendiririz ama bu mesele artık hayati derecede ihtiyaç haline gelmiştir, bu sorumluluk bizim omuzlarımızdadır” dedi. Oluşacak ittifakın seçim ittifakıyla sınırlandırılmaması gerektiğini belirten ve “Türkiye’nin ezilenlerinin bir araya geldiği mücadele birlikteliğinin" kurulmasını öneren Baş, 3’üncü ittifakın genişlemeye açık olması gerektiğini söyledi. Baş, olası bir seçim ittifakının da çerçevesinin şimdiden netleştirilmesi gerektiğini belirtti.

'BU İTTİFAKTA HERKES YER ALMALI'

TİP’in çizdiği çerçeveyi, HDP deklarasyonuna yönelik tutumunu çok kıymetli bulduklarını belirten Sancar ise “Bir yöntem ve model oluşturma konusunda hemfikiriz. Biz mümkün olabilecek en geniş mazlumlar, mağdurlar, ezilenler ittifakından yanayız” dedi. İttifakın ilkeler üzerinden şekillenmesi gerektiğini belirten Sancar, bu ittifakta mevcut gidişattan, Türkiye’nin yönetilme biçiminden rahatsız olan herkesin ve kesimin yer alması gerektiğini söyledi.
Seçim süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sancar, 3’üncü ittifakın etrafında bir araya gelebilecek 10 milyonluk seçmen kitlesinin Türkiye’nin demokratik geleceğini inşa etme konusunda belirleyici bir rol oynayacağını belirtti. Sancar, “Önümüzde önemli imkanlar var, saha ve şartlar bana göre her zamankinden daha olgun bu çalışmayı yürütmek için. Başka partilerden ve çevrelerden gelecek öneri ve değerlendirmeleri dikkate alarak ittifak stratejisi adım adım somutlaştıracağız” diye konuştu.
HDP adına uzun süredir sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle görüşen Tuncer Bakırhan ise daha önce de benzer çalışmalar yürüttüklerini ancak ilk kez bu düzeyde bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade etti.