Tahliye edilmeyen ağır hasta tutsak Başaran tedaviyi reddetti

Rehin tutulan yüzde 78 engelli raporu bulunan Nurettin Başaran, sevk edildiği hastanede ameliyatı reddetti.

Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yüzde 78 engelli raporu bulunan hasta tutsak Nurettin Başaran, dün öğle saatlerinde Urfa'da bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sevk sonrası cezaevi idaresi tarafından aranan Başaran'ın kardeşi Mehmet ve eşi Kanya Başaran da Şırnak'ın Cizre ilçesinden Urfa'ya geldi.

Hastanede müşahede altında tutulan Başaran'ın ailesi Siverek Cezaevi savcısı ile görüştü. Aileye Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa şube üyesi avukatlar da destekte bulundu. Savcılıktan izin alan aile bireyleri hastanede Başaran'ı ziyaret etti.

Başaran'ın kardeşi Mehmet Başaran, abisinin ameliyatı reddettiğini ve Siverek Cezaevi'ne tekrar götürüleceğini söyledi. Abisinin sol ayak parmaklarının  morardığını belirten Başaran, "Abimin durumu iyi değildir. Abim kendine bakamaz. Bırakılmasını istiyoruz. Abim bırakılsın, biz kendimiz bakarız. Fizik tedavi de görmesi gerekiyor" dedi.

Tutuklanmadan önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle iki bacağı tutmayan ve yüzde 78 engelli raporu bulunan Başaran, yaklaşık 4 yıldır Siverek T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.