Taksim'de anma ve abluka

Taksim ve çevresinde bulunan noktalar polisler tarafından ablukaya alınırken, sendikalar 1 Mayıs şehitlerini anıyor.

Türk polisi, 1 Mayıs anma ve kutlama etkinlikleri öncesi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nı bariyerler ile çevirdi. Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın etrafı da polis bariyerleriyle kapatıldı. Anıtın olduğu alan yaya trafiğine kapatılırken, metro giriş çıkışlarında da abluka hakim.

Taksim Meydanı ve meydana çıkan sokaklar polis bariyerleriyle sarılırken, yoğun polis hareketliliği dikkat çekiyor. Halk ise bariyerler arasında belirlenen noktalardan geçiş yapabiliyor.

SENDİKALARDAN YÜRÜYÜŞ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs 1977’de katledilenleri Taksim’de gerçekleştirdiği etkinlik ile anıyor.

Anmaya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, KESK ve TMMOB yöneticileri, çok sayıda siyasî partî temsilci ve yöneticileri, milletvekilleri ve yüzlerce işçi emekçi yer alıyor. Kitle, Suraselviler vadesinde bir araya gelerek "Bijî yek Gulan", "Yaşasın 1 Mayıs", "Faşizme karşı omuz omuza", "Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek" sloganları eşliğinde Kazancı Yokuşu'na yürüdü.