Tarsus'ta halk saldırıları püskürttü
Mersin ve Tarsus ilçesinde devletin imha operasyonlarına karşı büyüyen Kürdistan direnişine destek veren halk, polisin saldırılarına direnişle karşılık verdi.
Mersin ve Tarsus ilçesinde devletin imha operasyonlarına karşı büyüyen Kürdistan direnişine destek veren halk, polisin saldırılarına direnişle karşılık verdi.
Kürdistan illerinde sürdürülen imha operasyonlarına karşı direniş Türkiye metropollerine yayılarak devam ediyor.
Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Yenipazar, Şevket Sümer, Güneş, Çay- Çilek ve Özgürlük mahallerinde de gece boyu süren direnişle Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin ve Dargeçit selamlandı. Sık sık, "Biji berxwedana Cizire", "Bijî berxwedana Silopi" ve "Direne, direne kazanacağız" sloganları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşlere zırhlı araçlarla gerçekleştirilen polis saldırılarına karşı özsavunmaya geçen halk, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırdı.
Gece geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda polis yer yer gerçek mermilerle saldırının şiddetini arttırdı.
Mersin'in Tarsus ilçesinin birçok mahallesinde de halk gece boyu barikatların arkasında sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde nöbet tuttu. Yer yer polisin saldırmasıyla direnişin devam ettiği mahallerde, polis rastgele ateş açarak evleri taradı. Sabah saatlerine kadar direnen halk, polisin geri çekilmesiyle evlerine giderken, mahallede barikatlar hala duruyor.