Tecride Karşı Delegasyonun İstanbul temasları sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan mutlak tecride dikkat çekmek amacıyla oluşturulan "Tecride Karşı Uluslararası Hukukçular Delegasyonu", Türkiye ve Kuzey Kurdistan’daki temaslarını tamamladı.

İsveç, Güney Afrika, İspanya, İtalya ve Norveç'ten gelen 12 avukat, Amed'in ardından İstanbul'da sivil toplum örgütleriyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Heyetin ilk durağı Asrın Hukuk Bürosu oldu. Daha sonra İstanbul İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Cumartesi Anneleri'ni ziyaret eden avukatlar, mutlak tecrit uygulamasının insan haklarına aykırılığına dikkat çekti. Ziyaretler basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Delegasyonun ikinci adresi ise Halkların Demokratik Kongresi (HDK) oldu. HDK Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen ziyarette, heyet HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Heyet, ziyaretlerin ardından 2 Mart günü Özgürlük İçin Hukukçular Derneği ile birlikte "Tecrit Siyasetine Karşı Barış ve Özgürlük Mücadelesi" başlıklı bir konferans düzenleyecek. Konferans, Beyoğlu'nda bulunan bir otelde saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek.