'Tecridin kırılması için herkes alanlara çıkmalı'

Şehit Berçem Demokratik Toplum Akademisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı herkese alanlara çıkma çağrısında bulundu.

Şehit Berçem Demokratik Toplum Akademisi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun açıklanması için bir açıklama yaptı. Akademi üyesi onlarca kişinin yanı sıra, Xenamiyê beldesindeki sivil toplum kurumları ve meclislerin katılımıyla yapılan açıklamayı akademi üyesi Fadî Hesen okudu. 

İmralı Zindanı’nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki mutlak tecridin özünde halkların devrimine ve tecridin kaldırılması çağrısı yapan tüm halklara yönelik uluslararası komplonun bir parçası olduğu hatırlatılan açıklamada, en kaygı verici durumun ise İmralı’da yakın zamanda meydana gelen depremin olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi "Önder Abdullah Öcalan'ın bulunduğu bölgede 23 Şubat 2024’te bir deprem yaşandı ve bu bölge aynı zamanda deprem bölgesidir. Bizi korkutan asıl durum da budur.”

DMME ve CPT’nin Önder Abdullah Öcalan’ın mevcut durumundan sorumlu olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, Önder Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridi kırmak için dünyada özgürlük isteyen bütün çevrelere alanlara çıkma ve her türlü yöntemi kullanmaları çağrısı yapıldı.