Tecrit ve ABD Sydney’de de kınandı

Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit ve Amerika’nın PKK yöneticileri hakkında aldığı karar Avustralya’nın Sydney kentinde yapılan bir eylemle kınandı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Amerika’nın PKK yöneticileri Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Murat Karayılan hakkında aldığı yakalama ve ödül kararı Avustralya’nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) organize ettiği eylemle protesto edildi.

Kentin en kalabalık parkı Hyde Park’ta yapılan eylemde konuşan Demokratik Toplum Merkezi Eşbaşkanı Brusk Aiveri,Öcalan’a yönelik komplonun izolasyon politikaları ile sürdüğüne dikkat çekti. Amerika’nın aldığı kararın da uluslararası komplonun devam ettiğine kanıt olduğunu dile getirdi. Aiveri, komplonun ancak Öcalan etrafında kenetlenerek boşa çıkarılabileceğinin de altını çizdi.

CPT İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLUYOR

DKTM Kadın Komisyonu üyesi Mira İbrahimi de, CPT’nin tecrit karşısında sessiz kalarak insanlık suçuna ortak olduğunu söyledi. İbrahimi, Avustralya hükümetine de duyarlılık çağrısı yaptı.

Eylem “Katil Edoğan”, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son buldu.