GÖRÜNTÜLÜ

Tekin Yoldaş: HBDH 9. kavga yılında zaferi hedefliyor

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş, hareketin sekizinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, “dokuzuncu kavga yılının zafer yılı olmasını hedeflediklerini” belitti.

Tekin Yoldaş yaptığı değerlendirmede “Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak 12 Mart 2016 tarihinde Medya Savunma Alanları'nda (MSA) kuruluşumuzu ilan ettik” diye hatırlattı. 

Yoldaş, “MSA'nda aynı zamanda İstanbul/Gazi Mahallesi'nde HBDH'ın kuruluşu milislerimiz tarafından ilan edilmişti. Bu geride bıraktığımız 8 yıl, Halkların Birleşik Devrim mücadelesi açısından bir çok bedelin ödendiği, önder niteliğindeki yoldaşlarımızın ölümsüzleştiği, mücadelenin önemli alanlarında, mevzilerinde konumlandığımız ve bu mücadeleyi daha ileriye taşımak için büyük bedeller ödediğimiz bir 8 yıl oldu. Bu anlamıyla HBDH, Türkiye işçi sınıfı, emekçiler, Kürt halkı, gençler, kadınlar için tarihsel öneme sahip bir harekettir” diye ekledi. 

İLK GÜNKÜ KADAR ISRARLI VE İNANÇLI…

HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Tekin Yoldaş devamla şunları ifade etti:

“Bu hareketin oluşumu tarihsel kökleri itibariyle Denizler'in, Mahirler'in, İbrahimler'in mücadele geleneğinin Türkiye ve Kurdistan devriminin birleşmesinin ifadesidir. HBDH'ı örgütlemek, HBDH'ı bugün sahiplenmek aslında Türkiye devimini ve Kurdistan devrimini Birleşik Devrim mücadelesini sahiplenmek anlamına gelmektedir. Bugün Türkiye işçi sınıfının, emekçilerin, kadınların, gençlerin her zamankinden daha fazla Birleşik Devrim mücadelesine ve Birleşik Devrim bayrağına ihtiyacı vardır. Faşizmin her türlü saldırısı her türlü engelleme çabası Birleşik Devrim mücadelemizin kararlılığından bizleri vazgeçirmemektedir. HBDH geride bıraktığımız 8 yılda Kurdistan dağlarından Karadeniz dağlarına, Dersim dağlarına, Türkiye metropollerinden zindanlara, mücadelenin bütün alanlarında Birleşik Devrim bayrağını en güçlü şekilde yükseltmiştir. Bugünde bu kararlılığımız ilk günkü kadar ısrarlı ve ilk günkü kadar inançlı bir şekilde devam etmektedir.

HEDEFİMİZ FAŞİZMİ YIKMAK, ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANMAK

AKP-MHP faşizminin saldırılarını boşa çıkartmak, Kurdistan topraklarındaki işgal saldırısını, Türkiye halklarına dönük sürdürdüğü sömürü, baskı politikasını yenilgiye uğratmak temel hedefimizdir. 9. kavga yılına girerken hedefimiz 'Faşizmi Yıkmak, Özgürlüğü Kazanmak'tır. AKP-MHP faşizminin kalelerini, zulmün kalelerini Birleşik Devrim ateşimizin kararlılığıyla hedef almaya devam edeceğiz. Faşizmin kaleleri, faşizmin zindanları Birleşik Devrim eyleminin kararlılığıyla, birleşik eylem militanlarının ısrarıyla kırılacak, yıkılacaktır! Bugün dağlarda mücadele eden gerillamız, şehirlerde milis eylemlerini örgütleyen savaşçılarımız, zindanlarda direnen yoldaşlarımız ve mücadelenin bütün alanlarında yeni bedeller ödeyen bütün yoldaşlarımıza en devrimci selamlarımız gönderiyoruz.

ZAFER YILI

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin 9. kavga yılı bizler için 'zafer yılı' olmasını hedefliyoruz. Bu anlamıyla bulunduğumuz bütün alanlarda HBDH eylemlerini arttırmak, HBDH bayrağını yükseltmek, bu kararlılıkla Birleşik Devrim mücadelesinde ısrar etmek temel görevimizdir. İşçilerin, emekçilerin, gençlerin, kadınların, Kürt halkının özgürlük sesi faşizm tarafından bastırılamayacaktır. HBDH'ın varlığı faşizmin korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Birleşik Devrim Hareketimiz 8 yıllık mücadele tarihinde önemli bir birliktelikte yarattı. Önemli bir yoldaşlaşma da yarattı. Ulaş Bayraktaroğlu'nun, Ulaş Adalı'nın, Baran Serhat'ın, Delal Amed'in, Nubar Ozanyan'ın ve adını sayacağımız bir çok yoldaşın mücadelesi ortak mücadelede birleşti, kanları bir birine karıştı. Bu anlamıyla ortak bir Birleşik Devrim mücadelesi geleneği, Birleşik Devrim iradesi yarattı. Bu anlamıyla ölümsüz yoldaşlarımıza da sözümüz, onların  ideallerine sahip çıkacağımızı, Birleşik Devrim bayrağını daha güçlü bir şekilde 9. Kavga Yılında yükselteceğimizi, Faşizmi Yıkacağımızı, Özgürlüğü Kazanacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Faşizme karşı halkımızı, gençleri Birleşik Devrim mücadelesine katılmaya, HBDH saflarında örgütlenmeye ve faşizmden hesap sormaya çağırıyorum.”