THKP-C/MLPSB, şehit yoldaşlarını andı

THKP-C/MLPSB, şehit düşen yoldaşlarını anarak, "Bulunduğunuz her alanda bütün imkân ve olanaklarınızı seferber ederek, faşizmin katlettiği yoldaşlarımızı sahiplenin" dedi.

THKP-C/MLPSB, bugün yaptığı yazılı açıklamasında, geçtiğimiz ay şehit düşen yoldaşlarını andı.
Açıklamada, ABD emperyalizmi, ve işbirlikçilerine karşı işçi ve emekçi halkların kurtuluş mücadelesinin ancak gerilla savaşı ile yürütülebileceğine dikkat çekildi.
Açıklamada, "Bizler, Türkiye işçi sınıfının ve emekçi halkının 2013 yılında Gezi direnişinde açığa çıkan devrimci potansiyeline, 2014 yılında Amerikan emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi'nin  eşbaşkanı ve ÖSO-IŞİD çetelerinin lideri Erdoğan'ın Kürt halkına yönelik saldırısına ve  Kobanê direnişine, yine 2018 yılında NATO üyesi olan faşist Türk devletinin Efrîn işgal operasyonuna karşı Suriye ve Türkiye emekçi halklarının yiğit evlatlarının, birlikte direnişine tanıklık ettik ve katıldık" denildi.

'HER ALANDA İMKÂNLARINIZI SEFERBER EDİN'

Şehit düşen yoldaşlarına dikkat çeken THKP-C/MLPSB, şunları kaydetti:
"O günden bugüne gerilla alanlarında silahlı mücadelenin ve gerilla savaşının iradesi olduk. Bu irade içinde şekillenen yoldaşlarımız Efrîn saldırısı esnasında NATO'cu işgal ordusuna karşı Türkiye Halk Kurtuluş Cephesi gerilla birliği olarak, Suriye halkları ile birlikte emperyalizme ve faşizme karşı savaştı. Bu savaşta Ramazan yoldaş şehit düştü. Bu savaşta ve gerilla birliğinde yer alan yoldaşlarımız (Tamer Kasabalı) Fırat  Yıldırım, (Mahir Ernesto)  Muhammed Tiril, (Çayan Kızılbaş) Umut Özsepet ve THKC Gerilla Birliğinin birinci dereceden kurucu iradesi olan ve  Komutanlığını yürüten Parti Üyesi yoldaşımız (Alper Koçer Çakas) Fırat Çaplık, 16 Eylül 2019 tarihinde faşist ve işgalci Türk ordusunun  Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırısı sonucunda şehit düştüler.
Çağrımızdır; Bizler başta THKP-C/MLSPB saflarında yer almış kendini PARTİ-CEPHE duygu ve düşüncesi ile ifade eden kişilere, sempatizanlara, taraftarlara ve tüm devrimci dost güçlere sesleniyoruz; emekçi halklarımızın çocuklarının özgürlük mücadelesini gururla ve  özlemle karşılayın.  Bulunduğunuz her alanda bütün imkân ve olanaklarınızı seferber ederek, ülke içinde ve ülke dışında faşizmin katlettiği yoldaşlarımızı ve şehitlerimizi sahiplenin; onları anmak savaşmaktır."