TKEP: Sinan yoldaşın kanı yerde kalmayacak

HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim’i anan TKEP, "Yoldaşları olarak acılarımızı yüreklerimize gömüp birleşik devrim yürüyüşünü sürdüreceğiz. Kanı yerde kalmayacak" dedi.

TKEP/Leninist LGB Genel Komutanlığı, HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim’in şehit düşmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Birleşik Devrimin yılmaz bir savaşçısını, usanmaz bir emekçisini, yiğit bir komutanını ve sessiz bir kahramanını yitirdik. Ölümsüzlüğü ile Birleşik Devrim saflarında yarattığı derin etki Türkiye ve Kürdistan halklarında devrimci bilincin, birleşik devrim düşüncesinin gelişmesinde önemli bir rol oynadı" denilerek, şunlar ifade edildi:
'EMEKLERİ ASLA BOŞA GİTMEYECEK'
"Birleşik Devrim, Türkiye ve Kürdistan’ın gerçekliği, Türk ve Kürt halklarının yegane kurtuluş yoludur. Birleşik Devrim için harcanan emeklerin halklar arasında nasıl karşılık bulduğu, nasıl bir heyecanla karşılandığı görülüyor. Yoldaşça el ve gönül birliği ile emekçi ezilen halklara ışıklı bir yol açıyoruz. Düşmanla her alanda kıran kırana bir savaş ile bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Birleşik Devrim, artık yivini almış, hedefine kitlenmiş bir mermidir. Burjuvazinin ve onun faşist devletinin birleşik devrimi önlemesi artık mümkün değildir.
Yerini doldurmak için hep beraber büyük çaba harcamamız gereken değerli bir yoldaşımızı yitirdik. Emeğiyle her zaman yeniyi yaratmaya çalışırken enerjisinin her zerresini birleşik devrime sunan bir yoldaştı O. Devrime akışın önündeki engelleri aşmak için gecelerce kafa patlatan, büyük küçük iş ayrımı yapmadan o işten bu işe koşan, inancı ve kararlılığının yanında devrimci enerji ve neşesini de yaptığı her işe katan bir yoldaştı O. Yeri ancak geriye bıraktığı değerler ve birlikte örülen mücadele pratiklerinin ileriye taşınmasıyla doldurulabilir.
Sinan Dersim'in savaş yoldaşları olarak acılarımızı yüreklerimize gömüp birleşik devrim yürüyüşünü sürdüreceğiz. Leninist Gerilla Birlikleri’nden yoldaşları olarak bizler söz veriyoruz ki, Heval Sinan’ın ve birleşik devrimin harcına canını katan hiçbir yoldaşımızın kanı yerde kalmayacak; emekleri asla boşa gitmeyecek! Birleşik Devrim mücadelesi sürecek, büyüyecek ve mutlaka ama mutlaka zafere ulaşacaktır.
Sinan Yoldaş’ın anısı, Birleşik Devrim sloganlarıyla birlikte iki ülkeye dalga dalga yayılacak. Türkiye ve Kürdistan halkları bağırlarından binlerce, on binlerce Sinan Dersim çıkarak Birleşik Devrimi zafere ulaştıracaklar. Sinan Devrim yoldaş, kelime anlamına uygun şekilde, düşmanın göğsüne doğru havada süzülen bir 'mızrak'tı. Ve şimdi, iki ülke halklarının bağrından çıkaracağı 'mızraklar', tıpkı Sinan gibi, burjuvazinin göğsüne saplanacaklar."