TKP/ML: Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Deniz ölümsüzleşti

TKP/ML MK-SB, Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Cumhur Sinan Oktulmuş'un (Deniz) 30 Ekim ve 9 Kasım arasındaki askeri bir operasyon sırasında "ölümsüzleştiğini" açıkladı.

TKP/ML tarafında yapılan yazılı açıklamaya göre, Aliboğazı'nın 10 gün boyunca yoğun bir bombardımana tutulduğunu ve bu saldırılar sırasında "TKP/ML üyesi ve Dersim Bölge Komutanlığı üyesi Deniz ölümsüzleşti."

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Haziran, Eylül, Ekim ayında partimiz TKP/ML önderliğinde savaşan Halk Ordusu TİKKO güçlerimize yönelik operasyonlarda MK üyemiz Nubar, Bölge Komutanımız Özgür ve halk savaşçılarımız Şerzan, Rosa ve Asmin yoldaşlar ölümsüzler kervanına katıldı. Gerilla güçlerine yönelik operasyonlar ise durmaksızın devam etti. 30 Ekim’den 9 Kasım’a kadar Dersim Aliboğazı’nda Deniz (Cumhur Sinan Oktulmuş) yoldaş komutasındaki bir gerilla birliğimiz, kış hazırlığı faaliyeti içindeyken düşmanın yoğun saldırısına maruz kalmıştır. Düşmanın bölgede günlerce İHA, SİHA’ları kullanarak yaptığı operasyonlar, 30 Ekim-9 Kasım arasında savaş uçakları ve helikopterlerle kapsamını ve yoğunluğunu arttırarak devam etmiştir. Bir tonluk Kazan Bombalarının bölgede gerillaya karşı ilk defa kullanıldığı ağır bir bombardıman söz konusu olmuştur. Bu şekilde Aliboğazı adeta tarumar edilmiştir. Düşman kuvvetleri 10 gün aralıksız süren hava bombardımanı sonucu alana yoğun önlemler ile kısmen girebilmiş ve operasyon alanını birkaç saat içinde terk etmiştir. Düşmanın saldırıları tüm T.Kürdistanı’nda yoğunlaşmaktadır. Saldırılar tüm gerilla güçlerini imhaya odaklanmıştır. Aynı tarihlerde Dersim Ahpanos Vadisi’inde HPG gerilla güçlerine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonda HPG Komuta Konseyi Üyesi ve Dersim Saha Komutanı Yılmaz Dersim (İsmail Sürgeç) ve bir HPG gerillası ölümsüzleşmiştir.

Partimize bağlı gerilla güçlerimize yönelik operasyonun kapsamına dair etraflı bilgi daha sonra partimiz tarafından kamuoyuna açıklanacaktır. Verili koşullarda, ilk edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Partimizin ve Dersim Bölge Komutanlığı’mızın üyesi Deniz yoldaşın operasyonda ölümsüzleştiği anlaşılmıştır."

Partilerine yönelik çok ağır bir saldırının yürütüldüğünü ve asıl yönelimin ise askeri değil ideolojik olduğunu belirten TKP/ML, "Şimdi faşist diktatörlük umudu kurşuna dizmek, parçalamak, yerin yedi kat dibine gömmek istemektedir. Oysa umut, inanç ve kararlılık gerçektir" dedi.

Açıklamada, "Umut ve inanç, kaçınılmaz olarak büyüyerek gelecek, devrimci mücadelenin ateşi içinde, fırtınası içinde güçlenerek çıkacaktır" vurgusu yapıldı.

Açıklamada Bölge Komutanı Deniz'e ilişkin şu bilgiler verildi: "Dersim Parti Komitesi ve Bölge Komutanlığı Üyesi, Komsomol’un Merinos’u, gerillanın 'tonmeisteri' ve Deniz’i, Cumhur Sinan Oktulmuş yoldaş, 20 Ağustos 1983’de Mersin’in Tarsus ilçesinde Arap milliyetine mensup bir emekçi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz ortaokul yıllarında TMLGB ile tanıştı ve faaliyetlerine dahil oldu. Lise faaliyetinde Komsomol’un bir militanı ve Tarsus İlçe Komitesi’nin üyesi oldu. Komsomol’un Merinos’u, kısa sürede TMLGB üyesi oldu ve Çukurova Bölge Komitesi’ne kadar yükseldi. 2005-2006 yılında Komsomol’un gerillaya katılım kampanyasına yanıt olmuş ve 2006 yılında katılım göstermiştir. Sessiz ve derinden bir gözlemci özelliğiyle ciddi bir kavrayışa ve analiz yeteneğine sahip olan gerillanın Deniz’i, 2009 yılında partimizin üyesi olmuştur. 2011 yılında Beş kadın yoldaşın şehit düşmesinden sonra artan sorumluluğu omuzlamaktan geri durmamış ve bu tarihten 2017’de görevi Özgür yoldaşa emanet edene kadar Bölge Komutanlığı görevini yürütmüştür. Deniz yoldaş en zorlu dönemlerde sorunların üstesinden gelmeyi beceren, partiye güçlü bir şekilde bağlı olan, en önemlisi derin bir sınıf mücadelesi kavrayışı ile gerilla güçlerimizin seçkin ve partimizin çok değerli bir kadrosudur.

(...) Hiç kuşkusuz silah elde faşist diktatörlüğe karşı savaşan tüm devrimci güçlerin iradesi savaştaki kararlılığımızı pekiştirmektedir. İsmail Sürgeç ve tüm silah elde dövüşenler ve düşenler mücadeleyi büyütme gerekçemiz olmaktadır.

Yoldaşlarımız, partimizin iradesini ölümüne kuşanmış ve taşımıştır. Bunu anlamalı, kavramalı, tüm mücadelemizi bu gerçeklikle şekillendirmeliyiz. Partimiz bu iradeyi, eksikliklerini, zaaflarını savaştaki sorunlarını gidererek, düşmanın bize yöneldiği ciddiyetten çok daha güçlü bir ciddiyetle düşmana yönelerek, iktidar perspektifini sağlamlaştırarak, parça parça iktidarın kuruluş rotasına daha güçlü sarılarak ilerletecektir."