TMMOB’lular Şenyaşar ailesini ziyaret etti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Amed ve Urfa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) üyeleri, Urfa’da adalet mücadelesi yürüten Şenyaşar ailesini ziyaret ederek dayanışmalarını ifade etti.

Urfa’da 2018’da AKP’liler tarafından katledilen yakınları için Adalet Nöbeti’nde bulunan Şenyaşar ailesine destek ziyaretleri sürüyor.

Nöbet eyleminin 289’uncu gününde TMMOB Amed ve Urfa İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan bir heyeti aileyi ziyaret etti.

TMOOB Amed İKK Sekreteri Doğan Hatun, “Bizim buraya 2'nci gelişimiz. Adalet sağlana kadar biz buraya gelmeye devam edeceğiz. Urfa Valisi, savcılar ile başlayıp saraya kadar uzanan bir sessizlik var. Adalet Bakanı Şenyaşar ailesinin yaşadıkları karşısında ‘üzgün’ olduğunu dile getirmişti. Sizin üzgün olma gibi bir durumunuz yok. Sizin adaleti sağlamanız gerek” dedi. 

Hatun, “Adaleti sağlamayan herkes şunu iyi bilsin ki: Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi bu topraklarda adalet talebi olanlar için terazidir. Bu katliamın üstünü kapatmak, katilleri korumak yetkililerin görevi değildir. Adaletsizlikler, yaşanan ekonomik krizlerin nedeni. Ailenin direnişini selamlıyoruz ve yanlarında duracağımızım sözünü tekrardan veriyoruz” diye ekledi.  

Anne Emine Şenyaşar ile birlikte Adalet Nöbeti’nde bulunan Ferit Şenyaşar, “Arkamızda bir adalet sarayı var ama içinde bir irade yok. Dün annem 11’inci kez ifadeye çağrıldı. Katliamı yapanlar mağdur olarak gösteriliyor. Bu zulmü bütün Türkiye izliyor. Kış mevsimindeyiz. Annem yaşı itibarıyla soğuklara dayanamıyor. Soğuklara rağmen burada adalet beklemeye devam edeceğiz. Sadece kendimiz için değil herkes için adalet istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir süre aile ile birlikte nöbet tutmak isteyen heyet polis engeliyle karşılaştı. Heyettekiler polise tepki gösterirken, polis gözaltına almakla tehdit etti. Heyet, polisin kimlik gösterme dayatmasını reddederek, Urfa Barosu Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etmek üzere baro hizmet binasına geçti.