Topbaş'tan Etiler'deki arazi açıklaması
Topbaş'tan Etiler'deki arazi açıklaması
Topbaş'tan Etiler'deki arazi açıklaması
İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Etiler'deki arazinin tapuları büyükşehir belediyesinde, araziyle ilgili henüz adım atılmadı" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Açık ve şeffaf bir ihale yapıldığını iddia eden Topbaş, "Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı" dedi.
İstanbul'un trafik çilesi ortadayken "Ulaşım konusunda sorunları ancak biz çözeriz" iddiasında bulunan Topbaş, "Şundan emin olun hayal edilmeyenleri ancak biz gerçekleştiririz. İstanbul tesadüflere terk edilemez, maceralara sürüklenemez" dedi. Topbaş, "Acaba diyorum bizim 400 km hedeflerimizi engelleme çalışmaları mı var?" diye ekledi.
Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ'nin bir değerlendirme yaptığını söyleyen Topbaş, "Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydu bu denli yatırım olmazdı" dedi.
Etiler'deki polis okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak KİPTAŞ tarafından bir inşaat firmasına verildiği iddia edilmişti. Arazinin 460 milyon dolara satıldığı, böylece devletin 1 milyar dolar zarara sokulduğu belirtilmişti.