TUAY-DER: Cezaevlerindeki durum 12 Eylül’den ağır

Çukurova TUAY-DER, cezaevlerindeki koşulların 12 Eylül faşist askeri darbe döneminden daha ağır olduğunu belirterek, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin karşılanmasını istedi.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAYDER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ve cezaevlerindeki hak ihlallerine ilişkin bir basın açıklaması düzenledi.

Akdeniz ilçesindeki dernek binasında yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Çukurova TUAYDER Şube yöneticisi Ergin Altuntaş, açlık grevinin 152’nci gününe girdiğini hatırlatarak, Covid-19 salgını gerekçesiyle cezaevlerindeki hak ihlallerinin tırmandırıldığı tepkisinde bulundu.

Cezaevlerindeki uygulamaların 12 Eylül’den daha ağır olduğunu ve bu durumu raporlaştırdıklarını kaydeden Altuntaş, açlık grevlerindeki tutsakların durumunun daha da kötüleşmeden iktidarı somut adım atmaya çağırdı.

Tecridinde kalıcı olarak kaldırılmasını isteyen Altuntaş, tutsakların taleplerinin hem ulusal hem de uluslararası sözleşmelere uygun olduğunu vurguladı.

Altuntaş, “Sağlık ve yaşam hakkına yönelik ortaya çıkacak ağır sonuçların sorumlusu siyasal iktidar olduğunu belirtiyor ve bu sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz” dedi.