Türk sömürgeciliğini kabullenemedi

Azad, 2 yıl önce gerillaya katılan bir Kerküklü. Türk sömürgeciliğinin Güney Kürdistan’daki hakimiyeti ve siyasi yapıların kayıtsızlığını kabullenememiş.

Gerilla yürüyüşümüz devam ediyor. Her gezdiğimiz bölük, tabur bize yeni gerilla yaşamlarını da tanıtıyor. Bu seferki gerilla bölükleri de bize moral, heyecan dolu anlar yaşattı. Yine içten duygularla karşılandık. Sohbetimizin arasında bir gerilla dikkatimizi çekmişti. Kerküklü olduğunu öğrenince sohbet etmeye başladık.

Gerilla saflarına 2016’da katılan Azad, Güney Kürdistan’da giderek yayılıp yerleşen Türk sömürgeciliğinin hükümranlığını ve Güney’deki iktidar partilerinin sessizliğini, hatta ortaklığını kabullenemediğini söylüyor.

ÜLKEMİ KORUMAK İÇİN PKK’DEYİM

Gerilla Azad, şunları söylüyor: “Güney Kürdistan’a yönelik şiddetli bir savaş, Türk devletinin işgal girişimi var. Türk devletinin kendisi de PKK’yi bitiremeyeceğini çok iyi biliyor, tek amacı işgaldir. Güney’deki partiler karşı durmak bir yana işbirliği yapıyorlar Türk sömürgeciliğine karşı savaşan tek güç PKK idi. Ben de ülkemi korumak için PKK’ye katıldım.”

PKK’DEN ÖNCE, BİHABER YAŞIYORDUM

PKK’ye katıldıktan sonra geçmiş zamanını verimli geçirmediğini anladığını belirten Azad, PKK’nin eğitimi, ahlakı, insanlığı, savaşçılığıyla hayatının değiştiğini ifade ediyor. “Sanki sömürgeciliğin elinden özgürleşmişiz gibi dünyadan bihaber yaşıyorduk” diyen Azad, gençler bilinçli olarak bu hale getirildiğini şimdi fark ettiğini vurguluyor.

SÖMÜRGECİLİĞE KARŞI PKK’YE KATILIN

Sömürgeciliğe karşı tüm gençlerin gerillaya katılması gerektiğine belirten Azad, özellikle Güneyli gençlere sesleniyor: “PKK yaşamında güçlü bir yoldaşlık, insanlık var. Kendinizi, tarihinizi, halkınızı ve ülkenizi tanımak, anlamak, kavramak ve özgür bir insana yakışır şekilde yaşamak istiyorsanız PKK’ye katılın. Sömürgeciliği topraklarımızdan defetmek için savaşmak zorundayız.”

Azad içten, iddialı ve hırslı bir şekilde konuşuyor. Azad ile vedalaşıp bir başka gerilla bölüğüne doğru yol almaya devam ediyoruz.