TUHAY-DER kongresi yapıldı: Çözüm İmralı'da

TUHAY-DER 1’inci Olağanüstü Kongresi yapıldı. Kongrede konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, "Çözümün yeri İmralı’dır” mesajını verdi.

Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER),  “Zindanlardaki direnişin dışarıda yankısı olacağız” şiarıyla 1’inci Olağanüstü Kongresi'ni Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binasında düzenledi. Kongreye, HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz,  İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, il, ilçe üye ve yöneticileri Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi ve kurum temsilcisi katıldı. Kongrenin düzenlendiği salonun duvarlarına, “Sosyalizmde ısrar insan olmakta ısrardır” pankartı asıldı.

‘BAŞARMAK İÇİN...'

Kongrenin açılış konuşmasını,  HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek yaptı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sürecine değinen Çiçek, “Mücadelede eksikliklerimiz oldu, başarılarımız oldu. Yaşam politiktir, politik örgütlenmemiz gerekiyor ki başarıyı mutlaka kazanalım. Aksi durum şunu getirir; 3-5 kişinin kendini parlattığı politik bir düşüşün olduğu bir dönemi getirir. Kongrede yönetimin tutuklu yakınlarıyla dolmasını ümit ediyorum” dedi.  
‘İMRALI'DA ÇÖZÜM VAR'
Çiçek, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit politikalarına dikkat çekerek, “Sayın Öcalan üzerinde uygulanan politikalar bugün ülkenin üzerine yayılmıştır. Savaş politikaları 1999’dan itibaren Öcalan’a yöneltilen tecrit politikalarıyla başladı. Çözümün yeri İmralı'dır. Faşistler, bu ülkeyi yöneten muktedirler, İmralı’nın kapısı kapatılırsa bizi dumura uğratacaklarını sanıyorlar ama biz daha çok mücadele edeceğiz, kazanacağız” dedi.

‘AİLELERLE DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ'

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, cezaevlerinin Türkiye'nin aynası olduğunu belirtti. Çocukları cezaevlerinde bulunan ailelerle dayanışmayı hiçbir zaman bırakmayacaklarını söyleyen İpekyüz, “Bugün cezaevlerinde kişilerin ailelerinden olabildiğince uzağa göndermeye çalışıyorlar. Nedeni nedir? Aileleri çocuklarından ayırmaktır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, anneler çocuklarından vazgeçmez. Ne yapar eder, o cezaevlerine gider. Annelerimizin cezaevlerinde ne çektiklerini hepimiz biliyoruz. Bu hakikatleri göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz” dedi.

Daha sonra HDP'nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Edirne Cezaevi'nden gönderdiği mektup okundu.