Ahmet Türk 6 mahallede halk buluşması gerçekleştirdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, Savur ilçesine bağlı 6 kırsal mahallede halkla buluşma gerçekleştirdi.

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında kırsal mahallelerde halk buluşmaları gerçekleştirdi. DEM Parti Mardin İl Eş Başkanları Mihdi Tunç ve Necla Acıbucak, Savur ilçe Belediye Eş Başkan Adayları Hatice Öncü ve Selahattin Önder ile Mardin Milletvekili George Aslan da halk buluşmalarına eşlik etti. DEM Parti heyeti, Savur'a bağlı Pınardere (Elfan), Soylu (Dêriş), Yazır (Quzerîb), Taşlık (Cirzê), Kırkdilek (Çilstûn) ve Sürgücü (Êwêna) kırsal mahallelerinde halkla bir araya geldi. DEM Parti adaylarının konvoyla geçtiği tüm kırsal mahallerde yoğun ilgiyle karşılaştı.

Mahalle halkı, adayları bağırlarına basarak, her yerde slogan ve zılgıtlarla adayları karşıladı. 7'den 70'e mahalle meydanlarında adayları karşılayan halka hitap eden DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk, yaklaşan yerel seçimler hakkında konuşmalar gerçekleştirdi. Türk, Savur halkının barış ve Kürt halkının geleceği için büyük bedeller verdiğini belirterek, büyük bir coşkuyla kendilerini karşılayan yurttaşlara teşekkür etti. Türk, Kürt halkının 31 Mart'ta sandıkları sallayacaklarını ifade ederek, "Mardin'de yüksek bir oy oranıyla seçimleri kazanacağız. Kürt halkının iradesi seçimlere yansırsa inanıyorum ki onurlu bir barış için önemli bir adım atılmış olur. Bu yüzden anadilimize, kimliğimize, geleceğimize sahip çıkarak kayyumlara gereken cevabı da vermiş olacağız. Kürt halkını inkar edenlere cevaplarını da vereceğiz" dedi. 

Konuşmaların ardından Türk, halkla birlikte halay çekti. Halkın yoğun ilgisi altında ziyaret ve halk buluşmaları son buldu.