Türk askerlerinin yaraladığı Rojavalı genç yaşamını yitirdi

Türk askerlerinin yaraladığı Rojavalı genç yaşamını yitirdi

Dün Türkiye sınırında askerler tarafından açılan ateş sonucu yaralanan Rojavalı Ehmed Yusif Hene (25) yaşamını yitirdi.

Dün akşam saatlerinde Dirbesiyê'den Kuzey Kürdistan'a geçmek isteyen bir gruba Türk askerleri tarafından ateş açılmış ve göğsüne kurşun isabet eden Sileman Ehmed Yusif isimli bir genç ağır yaralanmıştı.

Görgü tanıkları Sileman Ehmed Yusif’un yaralandıktan sonra bölgeye ambulanslar gelmesine rağmen 3 saat boyunca yerde kaldığı ve hastaneye kaldırılmadığını söyledi.

Aynı görgü tanıkları Ehmed Yusif’un yaşamını yitirdikten sonra cenazesinin Mardin’nin Kızıltepe ilçesine götürüldüğünü belirtti.

Sileman Ehmed Yusif ile birlikte sınırı geçmeye çalışırken yakalananlardan ise henüz haber alınamıyor.