Türk devletinin katlettiği Vedat Aydın anıldı

Ramazan Bayramı vesilesiyle Türk devlet güçlerince katledilen Vedat Aydın’ın mezarı ziyaret edildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve beraberindeki heyet, 1991’de JİTEM tarafından katledilen Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.

Mêrdîn Kapı Mezarlığı’ndaki ziyarete, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed Milletvekililleri Serhat Eren ve Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları, Rezan (Bağlar), Bajara Nû (Yenişehir) Belediye Eşbaşkanları, Vedat Aydın’ın eşi Şükran Aydın ile kardeşi Veysi Aydın katıldı.

DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, Vedat Aydın şahsında HEP’ten bugüne siyasi mücadelede yaşamını yitirenleri andı.

Amed Milletvekili Serhat Eren ise Aydın şahsında özgürlük mücadelesinin hedef alındığını ifade etti. Eren, "Katliamlarla, saldırılarla, kirli savaş politikalarıyla, asimilasyon, inkar ile Kürt sorunu çözülmez. Diyoruz ki diyalog, müzakere ile bu sorun çözülür. Çözüm Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıyla olur" diye belirtti.

Vedat Aydın’ın eşi Şükran Aydın da "11 yıl sonra Amed’e ilk defa geldim. Hem üzgünüz hem de gururluyuz" dedi.

Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın ise "Bütün şehitlerimizin bayramını kutluyorum” dedi, seçimlerde halkın iradesinin başarıya ulaştığını söyledi.