Türk yargısı tecavüzcü uzman çavuşu korudu, tutuklamayı reddetti

Batman’da genç bir kadına tecavüz ederek intihara sürükleyen Türk uzman çavuş Musa Orhan hakkındaki davanın üçüncü duruşmasında, tutuklama talebi reddedildi.

İpek Er, Türk ordusunda uzman çavuş Orhan Musa tarafından uyuşturularak tecavüze maruz kaldıktan sonra 16 Temmuz 2020’de intihar teşebbüsünde bulunmuştu. 18 yaşındaki genç kadın, aynı yıl 18 Ağustos’ta hayatını kaybetmişti.

Uzman Musa Orhan hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın 3’üncü duruşması, Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı, İpek Er’in ailesi ve avukatlarının yanırısa Amed, Batman, Siirt baroları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, KESK üyeleri, HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed, Batman ve Siirt yöneticileri izledi. 

Musa Orhan ve avukatları ise Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Avukatların savunmaları ardından mahkeme heyeti tecavüzcü uzman çavuşun tutuklanması talebini reddederek bir sonraki duruşmayı 16 Eylül’e erteledi.