Türk yargısı tecavüzcü uzman çavuşu tutuklamayı reddediyor

Batman’da genç bir kadına tecavüz ederek intihara sürükleyen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan talep bir kez daha reddedildi.

Tecavüz zanlısı Türk askeri Orhan'ın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 2'nci duruşması Siirt 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Gazeteciler, HDP Kadın Meclisi üyeleri ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri savcılık nedeniyle içeriye alınmadı.

Duruşmaya zanlı İpek Er’in ailesi, tanık Sadullah Kars, Siirt ve Batman Barosu avukatları, İnsan Hakları Derneği (İHD) Siirt ve Batman Şubeleri ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) katıldı.

Tecavüz zanlısı ve avukatları ise Ankara'dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

İpek’in annesi Hikmet Kılınç, kızının toprak altında, katilinin ise dışarıda olmasının kabul edilemez olduğunu belirtirken, "Ben nasıl günlerce kahroluyorsam aynı şekilde Musa Orhan’ın cezaevine girmesini istiyorum. Musa Orhan ile gelen taksici kim ise onun da yargılanmasını istiyorum. Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

İpek Er'in avukatları Orhan'ın tutuklanması talebinde bulundu. İddia makamı bu talebi reddederek dosyadaki eksik hususların olduğunu savundu ve giderilmesini istedi.

Mahkeme, delillerin toplanmış olduğu ve delillerin karartılma ihtimalinin olmadığını gerekçe göstererek, Musa Orhan’ın tutuklanması talebini reddetti ve bir sonraki duruşmayı 1 Haziran’a erteledi.