Tutsak aileleri 'net' bir açıklama ve uygulama bekliyor

İstanbul ve Adana'da tutsak aileleri, tecride karşı eylemlerini sürdürdü. Aileler, "Tecrit kalkana kadar eylemdeyiz" mesajını verdi.

İSTANBUL
İmralı tecridine karşı açlık grevi ve ölüm orucu eyleminde olan tutsak yakınlarının Bakırköy L Tipi Kapalı Cezaevi başlattığı nöbet eylemi, HDP ilçe örgütlerinde devam etti.  Nöbet eyleminin 25’inci gününde HDP Bahçelievler ilçe binasında bir araya gelen ailelere, İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve çok sayıda kişi destek verdi.

Aileler adına açıklama yapan tutsak yakını Nesibe Başaran, çocukları Serhildan Başaran ile İdris Başaran’ın tutsak olduğunu belirterek, Bakırköy L Tipi Kadın Kapalı Cezaevinde yaptıkları nöbet eyleminde kendilerine uygulanan baskıya dikkat çekti.

Baskılardan korkmadıklarını sözlerine ekleyen Başaran, “Abdullah Öcalan’la avukatları bir görüşme gerçekleştirdi. Biz de sabırsızlıkla bir açıklama bekliyoruz. Net bir açıklama gelene kadar ve çocuklarımız açlık grevini bırakana kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

VAN

Van'da açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için Milli Egemenlik Caddesi'nde bulunan parkta oturma eylemi yapmak isteyen Barış Anneleri Meclisi üyelerini polis engelledi. Oturma eylemi yapmak isteyen anneleri polis oturdukları yerden kaldırdı. Anneler ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganı, alkış ve zılgıtlarla polise tepki gösterdi.