Tutsak ailelerinden tecride karşı mücadele çağrısı

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, tecride karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü, tüm cezaevlerinde tecrit uygulamasının kaldırılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti 115’inci gününde Kırıklar Cezaevi önünde devam etti.

Tutsak yakınları “Hasta tutsaklara özgürlük” ve “Zindanlara ses ver” yazılı önlükler giydi. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bayraklı ve Menemen İlçe Örgütü destek verdi.

HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sılık, uzun yıllar cezaevinde kalan tutsakların maruz kaldıkları baskılar nedeniyle hastalandıklarını ifade etti.

Devletin tutsak yakınlarının sesini duyması gerektiğini dile getiren Sılık, “İnfazı yakılan arkadaşlarımızın da serbest bırakılmasını istiyoruz. Annelerin hakkı yerde kalmasın. Her gün cezaevlerinden cenazeler çıkıyor. Ağır hastalıklara yakalanıyorlar ama cezaevinde kalabilir, diyorlar. Biz bu kararları kabul etmiyoruz. Hiçbir anne de kabul etmez ve sonuna kadar mücadeleye devam eder, biz de devam ederiz” diye konuştu.

HDP Buca İlçe Örgütü Yöneticisi Cahit Günay ise adliye salonlarında “Adalet mülkün temelidir” diye yazıldığını hatırlatarak, “Bu insanlar tüm halklar için adalet istiyor. Çocukları adalet istedikleri için tecride maruz kalıyor. Anneler de bizler de adaleti getirmeye kararlıyız. Yıllar geçse de bu tecrit sonlandırılana kadar mücadele edeceğiz. Herkes ses versin” diye konuştu.

Eylem “Hak hukuk adalet” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla sona erdi.