Tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti büyüyor

Tutsak ailelerinin başlattığı Adalet Nöbeti 51. gününde. Nöbete bir aile daha katıldı.

Tutsak ailelerinin Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti 51’inci gününde devam etti. 25 yıldır tutsak olup, Şakran T2 Cezaevi’nde kalan Murat Duran’ın kentte yaşayan ailesi, bugün nöbet eylemine dahil oldu.

Eyleme destek ziyaretleri ise sürüyor. Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyeleri, bugün aileleri ziyaret etti. DAKAP bileşenlerinden Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, cezaevindeki hak ihlallerinin yaşam hakkına kadar vardığını belirtti. Kaya, “Anneler hasta tutsaklara ilişkin çok sağlam bir zeminde hak mücadelesi veriyorlar. Bizler de ailelerin yanındayız” dedi.

Kaya, taciz ve tecavüz faillerinin tutuksuz yargılandığına işaret ederek, “Bu failler doğru dürüst ceza alıp yargılanmazken siyasetçi, kadın aktivistleri, TJA aktivistleri çok ciddi bir baskı ve tutuklamalarla karşı karşıya kalmış durumda. Haksız yere cezaevlerinde tutuluyor. Pandemi koşulları bahane edilerek hak ihlalleri artıyor. Türkiye taraf olduğu uluslararası sözleşmelere göre suç işliyor. Kadın kurumları olarak sözleşmeler yerine getirilmediği için gerekli yerlere taşıyacağız” diye belirtti.

Ardından konuşan hasta tutsak yakını Hasine Güler ise çocuklarının Kürt oldukları için tutsak olduğunu belirtti.