Tutsak anneleri çocukları ve HDP ile bayramlaştı

Gebze'de tecride karşı direnen anneler, tutsak çocuklarını ziyaret etti. Adana'da da HDP'liler direnişteki tutsakların annelerinin bayramını kutladı.

İSTANBUL
Gebze Kadın Kapalı Cezaevi önünde günlerce tecride karşı ve çocukları için direnen anneler, Ramazan Bayramı dolayısıyla çocuklarını ziyaret etti. Sabah erken saatlerde cezaevine gelen anneler, tutsak çocuklarıyla görüştü. Görüşten çıkan aileler, HDP Gebze ilçe binasına geçti. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ve HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek'in eşlik ettiği aileler, ilçe binasında da halkla bayramlaştı. 

ADANA
HDP Adana İl Örgütü ve Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Ramazan Bayramı nedeniyle İmralı tecridine karşı açlık grevi ve ölüm orucuna katılan tutsakların ailelerini ziyaret etti. Ziyarete Çukurova TUAYDER, HDK, DBP ve MKM'liler de katılırken, tek tek ailelilerin evleri ziyaret edilerek bayramları kutlandı. Tutsakların sergilediği onurlu direnişin sonucunda İmralı tecridinin kırıldığını ifade eden Hatimoğulları, tutukluların onurlu direnişlerini ve mücadelelerini sahiplenip mücadele edeceklerini söyledi.
HDP'liler ve Hatimoğulları, tutuklu ailelerinin yanı sıra özgürlük ve mücadelesinde yaşamını yitirenlerin ailelilerini de ziyaret etti.