Tutsak yazarın Abdullah Öcalan'a mektubuna el konuldu

Tutsak Yazar Zeki Bayhan’ın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderdiği mektuba el konuldu.

İzmir Buca’da bulunan Kırıklar 2 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ndeki tutsak Zeki Bayhan’ın, 26 Aralık 2023 tarihinde İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tecrit altında olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderdiği mektuba Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu tarafından el konuldu.
Cezaevi Disiplin Kurulunca mektup için şu ifadeler kullanıldı: “Terör Örgüt elebaşına karşı suçu ve suçluyu övme, terör örgütünün haberleşmesi seklinde değerlendirilebilecek, İmralı İdaresi şeklinde geçen bölümde kişi veya kuruluşları paniğe yöneltecek yalan ve yanlış bilgiler olduğu, kurumun asayiş ve güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, görevlileri hedef gösterdiği, terör örgütünün elebaşından alınan cesaret ve mücadeleden kast ile örgüt üyelerinin faaliyetlerini diri tutmayı amaçladığı, örgüt içerisinde çözülmeyi engelleyici düşünceler ile örgüt propagandasının yapıldığı değerlendirilmiştir." 

Mektup için “cezaevinde muhafaza edilmesi” kararı verildi.  

EL KONULAN MEKTUP

Tutsak Zeki Bayhan’ın mektubu şöyle:

"Sizden haber almak için girişimler, tepkiler hep oldu, oluyor. Fakat bunlar sonuç vermeye yetmedi. Bu konuda kendimizi mahcup ve ezik hissediyoruz. Zira biliyoruz ki güçlü bir mücadele olmadan sonuç almak mümkün değil. Uluslararası hukuku bir tarafa bırakalım, kendi hukukunu dahi uygulayamayan, dünyada eşi benzeri bulunmayan bunca derin bir tecrit uygulayacak kadar pervasız bir rejimden bir şey beklemek hayal olur. Olumlu bir sonuç ancak güçlü bir mücadeleyle mümkündür. Uygulanan tecridin gerisinde imha ve inkar siyasetinin bulunduğunu, sizin halklar nezdindeki karşılığınız nedeniyle bir sözünüzle harekete geçecek milyonların varlığından duyulan korku olduğunu herkes biliyor. Gerçekte tecrit edilen halkın iradesidir. Buna karşı duruş da bir varlık yokluk meselesidir. Kimlik mücadelesidir. Bunu biliyoruz fakat gerekenleri hakkıyla yerine getirmekte çok zayıf kaldık, kalıyoruz."