‘Tutsaklar özgürleşene kadar nöbetteyiz’

Tutsak yakınlarının Amed’de yürüttüğü Adalet Nöbeti’nin 58’nci gününde bir kez daha tutsakların özgürlüğü istendi. Aileler tutsaklar özgürleşene kadar her yerde direnecekleri mesajını verdi.

Tutsak aileleri 58 gündür Amed Barosu ek hizmet binasında Adalet Nöbeti tutuyor. Aileler, hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istiyor.

Nöbet eyleminin yeni gününde tutsak yakını Fevziye Kolakan'ın Bandırma 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan oğlu Ahmet Kolakan'ın annelere gönderdiği mektup okundu.

Tutsak yakını İnci Güler, "58 gündür adalet nöbetindeyiz ama yetkililerden herhangi bir ses yok" dedi.

Güler, “Taleplerimiz karşılanana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz" diye ekledi.

Tutsak yakını Reşahat Ada da eylemi sürdüreceklerinin altını çizerek "Çocuklarımız için bu eylemi sürdüreceğiz. Bu nöbeti asla bırakmayacağız” diye konuştu.

Ada, “Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığına sesleniyorum; kaç gün oldu neden bir gün sesimizi duymadı, neden yanımıza gelmedi? Çocuklarımız için gerekirse ölüme gideceğiz. Çocuklarımız için sokak olsun mahalle olsun, adliye önü olsun her yerde direneceğiz» ifadelerini kullandı.

VAN

Aynı amaçla Van’da başlatılan eylem ise 34’ncü gününde devam ediyor. Eylem Van Barosu’nda yürütülüyor.

Aileleri, gün içerisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Westan (Gevaş) İlçe Örgütü ziyaret etti.

Kitlesel yapılan ziyarette konuşan  HDP Westan İlçe yöneticisi Basri Arslan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin tüm topluma yayıldığını belirtirken, tecridi kırmanın yolunun mücadeleden geçtiğini vurguladı.

Arslan, "Tecrit yolu ile toplumu baskı altına alınarak susturulmaya ve diğer haklarının elinden alınması amaçlanıyor. Direniş içerisinde olan bir toplumun iradesinin kırılması için baskı politikalarına başvuruyorlar. Biz biliyoruz ki tarihte örnekleri olduğu gibi bu baskılar ve tecrit uygulayarak sonuç almayacak ve başarılı olamayacaklardır” şeklinde konuştu.