Tutsaklar tecride karşı 40 gündür direnişte

Cezaevlerindeki tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için başlattıkları açlık grevi eylemleri 40 gündür devam ediyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecridin son bulması ve özgürlüğü için cezaevlerinde 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevleri sürüyor. 
Tutsaklar, 40 gündür eylemde ve tecrit kalkana kadar eylemlerini sürdüreceğini belirtiyor.

Eylemin başladığından beri 8 grup açlık grevine dahil oldu. 

Çok sayıda cezaevinde açlık grevleri başladığından beri baskılar da arttı. 

Cezaevi idareleri, koğuş baskınlarından disiplin cezaları ve iletişim yasaklarına kadar eylemi kırmaya çalışsa da tutsakların kararlılığı sürüyor.

EYLEM YAYILIYOR

Tecride karşı direniş cezaevleriyle sınırlı kalmıyor. Maxmûr Kampı'nda da 18 Aralık'tan beri direniş sürüyor. Maxmûr Şehit Aileleri Derneği'nde 19 gündür Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için açlık grevi var.

Yine Yunanistan'da bulunan Lavrio Kampı’nda bulunanlar da süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemi başlattı. Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ- Tevgera Ciwanen Şoreşger), Avrupa'da Kürt Kadın Hareketi (Tevgera Jinen Kürdistan Avrupa) ve Navenda Çanda Kürdistan (Kürt Kültür Merkezi), 8 kişilik gruplar halinde eyleme öncülük ediyor.
Öte yandan Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) dava tutsakları da PKK ve PAJK’lı tutsakların İmralı tecridine karşı 27 Kasım’da başlattığı açlık grevine destek için 7 Ocak’tan itibaren 5 günlük açlık grevine başlıyor. MLKP dava tutsakları, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilsin" dedi.